Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KOSGEB 1254 işletmeye kredi verdi”

Referandum çalışmalarına Şebinkarahisar, Alucra

Referandum çalışmalarına Şebinkarahisar, Alucra ve Çomoluk’u ziyaret ederek devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, esnafları ziyaret ederek 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında bugüne kadar başvuru yapan Giresun’da 1.254 işletmeye 31 Milyon 578 Bin TL’lik faizsiz kredi kullandırıldığını açıkladı. Milletvekili Öztürk, 318 işletmenin ise kredisinin ödeme aşamasında olduğunu belirtti.

Milletvekili Sabri Öztürk, “Hükümetimizin temel amaçlarından olan KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkân vermek üzere hazırlanan 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında; 10 Mart’tan bugüne kadar Türkiye genelinde kredisi ödenen işletme sayısı 163 Bin 636. Türkiye genelinde toplam verilen kredi tutarı 4 Milyar 114 Milyon 765 Bin TL” dedi.

Türkiye genelinde 72 Bin 550 işletmenin ise kredisi bankada hazır olup, ödeme aşamasında. Giresun ilimizde ise kredisi ödenen toplam işletmemizin sayısı 1.254, verilen toplam kredi tutarı 31 Milyon 578 Bin TL’dir. 318 işletmemizin ise kredisi bankada hazır olup, ödeme aşamasındadır.  Bu başvurular arasında gerekli şartları taşıyan Giresun’da 1.254 işletmemiz bütçe imkânları çerçevesinde bankalardan 20 bin ile 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanmıştır. Destekten yararlanan ve yararlanacak olan işletmelerimiz belirlenirken, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen ‘Net Satış Hasılatı ve Toplam Ciro’ resmi verileri esas alınmış olup, işletmeler net satış hasılatı küçük olandan başlanarak sıralanmıştır” dedi.

Öztürk, esnaf ziyaretlerinin ardından ilçelerde köy ve mahalle muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, öğrencilerle ve vatandaşlarla buluşarak yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.