Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kışın habercisi “Vargit çiçekleri” yaylaları süslüyor 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylacıların

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylacıların yüzyıllardır kullandığı ve yaylalardan dönüşlerin habercisi olan ‘vargit çiçekleri’ bu yıl da zamanında açtı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylacıların yüzyıllardır kullandığı ve yaylalardan dönüşlerin habercisi olan doğal meteoroloji sistemi olan ‘vargit çiçekleri’ bu yıl da zamanında açtı.
Türkiye’de yoğun olarak Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin yaylalarında kendisi gösteren, “vargit çiçeği”, “varget gülü” ve “güz çiğdemi” gibi her yörede ayrı ayrı adlandırılan çiçekler bu yılda yaklaşan soğuklar öncesi yaylacıları uyarmak için açtı.
Giresun’un Dereli ilçesine Bağlı Yavuzkemal Beldesi civarında ve Kulakkaya yaylasında açan vargitler sonbaharın yaşandığı bugünlerde yaylalara yeniden canlılık getirdi. Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, vargit çiçeklerinin hikayesini gazetecilere anlattı. Önal, vargit çiçeklerinin özellikle Eylül ayının ortalarında Ekim ayının ilk haftalarına kadar açtığını ve kış gelmeden son defa yaylaları süslediğini söyledi.