Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kenti Konseyi’nden TRT’ye kınama

Bu haberin fotoğrafı yok

 

TRT belgesel kanalındaki bir programda Millî mücadele kahramanı Yarbay Topal Osman ağa hakkında söylenenlere tepkiler artarak devam ediyor.
Giresun Kent konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu da TRT’de yayımlanan ‘Ali Şükrü Belgeselinde Osman Ağa’ya yönelik hakaretler yapıldığını, “cahil, katil, tuzakçı” gibi ifadeler kullanıldığı belirterek TRT’yi kınadı.

Söz konusu belgeselin yayından kaldırılmasını isteyen Karaibrahimoğlu: “Osman Ağa istiklal savaşı esnasında yaptığı hizmetlerle Türk tarihine altın sayfalarla yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e olan bağlılığı hususunda kimse bir laf edemez.  Başından geçen talihsiz olay hariç yaptığı hizmetleri de Türk devrim tarihinde ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Herkes tarafından bilinmektedir ki, başından geçen talihsiz olay Osman ağayı küçültmez.  Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanları her zaman yazılı ve görsel basında belgesel adı altında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne olan düşmanlıklarını çeşitli bahanelerle göstermişlerdir. Acı olan Türkiye Cumhuriyeti televizyonunda tarihin bile henüz karar veremediği bir olay bahane edilmiştir. Belgesel dikkatle incelendiğinde de Atatürk’ün sözde muhaliflerine karşı olan tutumuna vurgu yapılarak, ancak varsa utandıkları için Osman Ağa’yı bahane edip Atatürk’e olan kinlerini göstermişlerdir” dedi.

Karaibrahimoğlu şöyle devam etti: “Osman ağa Millî Mücadele yıllarında her türlü maddiyatını da karşılamak kaydıyla Giresunlulardan oluşan 42 ve 47. alayı kurup organize etmiştir.
Arkadaşlarıyla birlikte Atatürk’ün muhafızlığını yapmıştır.
Çeşitli yerlerinden yaralanıp topal kalmış bir savaş gazisi ve sözün tam manasıyla bir kahramandır.
Devrimlere Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e olan bağlılığı hususunda kimse bir laf edemez.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında, Karadeniz Bölgesi’ndeki Rum çeteleri ile mücadele edip başarı sağlamıştır.
Mustafa Kemal Paşanın Samsun’a çıkmasından sonrada, tüm gücüyle onu desteklemiş ve tüm imkânlarını Mustafa Kemal’in emrine vermiştir.
Osman Ağa yeri geldiğinde hayatını vatanı için hiçe sayabilen bir fedakârdır.
Kendisi için bir şey istemeyen bir insandır.”

Karaibrahimoğlu, Giresunluların TRT’de ki bu çirkin ve haksız hakaretlerde bulunan Muharrem Coşkun’dan özür, TRT kurumundan da açıklama beklediğinin altını çizdi.
Diğer yandan TRT’ye kınama amaçlı basın açıklaması yapılması kararı, önceki akşam yapılan Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında da oy birliğiyle alındı.