Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karan, “Tekelci O Firma Fındığa Yazık Ediyor”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, tekelci firmanın fındık piyasasında istediği gibi atını koşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Karan, “Fındık serbest piyasasının tamamen tekelci firmanın kontrolüne geçtiğini, bu firmanın piyasayı istediği gibi yönettiğini, fındık fiyatını kafasına göre yükseltip, düşürdüğünü buna da Rekabet Kurumu seyirci kalıyor” dedi.

Devlet tarafından açıklanan 84 lira fındık taban fiyatına karşılık tekelci firmanın 75 lira alım fiyatı açıkladığını ve bu fiyatı 95 lira olarak güncellediğini hatırlatan Karan, “Şu anda fındıkta en güçlü alıcı konumunda bulunan bu firmaya resmen kapitülasyon verilmektedir. Bu firma serbest piyasada fındık fiyatını 100 liranın altında kendi belirlediği fiyatta tutmak istiyor. Tekelci firma müdahale edene kadar, serbest piyasada 110 lira bandını aşan ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinden olan fındığa yazık ediliyor.

Bir an önce bu firma inceleme altına alınmalı, fındık üzerindeki baskı kaldırılmalıdır. Bu firma devletten daha büyük mü? Fındık fiyatına istediği gibi dizayn ediyor? İşine geldiği gibi fındık fiyatını yükseltip, düşürüyor? Burada kazanan kim? Kaybeden kim? Bunun çok iyi irdelenmesi lazım. Kazanan apaçık belli aslında. Kaybeden ise Türk üreticisi ve Türk ekonomisidir” dedi.