Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karan, Rekabet Kurumu’nu göreve çağırdı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık serbest piyasasında tekelci zihniyetin hüküm sürdüğü bir dönmede, Rekabet Kurumu’nun halen resmi belge peşinde koşmasına bir anlam ve mana veremediklerini kaydetti.
Karan yaptığı açıklamada, geçen sezon dolar bazında 3 dolar seviyesinden işlem gören fındık fiyatının bugün 2 dolar seviyesinden işlem gördüğünü belirterek, aradaki bir doların kimin cebine gittiğinin rekabet kurulu tarafından araştırılarak, ortaya çıkarılması istedi.
Dolar kurundaki yükselişin ardından A’den Z’ye tüm gıda ve tüketici fiyatlarına yüzde 100’ü bulan oranlarda zam yapıldığını ifade eden Karan, fındık fiyatında ise bunun tam tersinin yaşandığını, geçen sezona göre fındık fiyatının bir dolar gerilediğini vurguladı.
Fındık fiyatındaki bir doların nereye veya kimin cebine gittiğini soran Karan, “Üretici serbest piyasa şartlarına bırakacaksın, denetim mekanizması sağlıklı işlemeyecek. Devlet rekabet kurulu gelecek elinizde tekelle ilgili bir belge, kağıt var mı? varsa bize verin biz gereğini yapalım diyecek. Sonra meydan hem boş bırakılacak, hem de tekelci zihniyet yeni senaryolarına devam edecek. Şu unutulmalıdır ki, inceleme ve araştırma yetkisi rekabet kurumundadır. Siz gereğini yapmaz iken, en ücra yerdeki fındık üreticisi tekel ve tekelci firmaları size rahatlıkla söyleyebiliyor. Hani serbest piyasa arz ve talebe göre şekilleniyordu? Rekoltenin düşük olduğu bir sezonda, geçen yıla göre fındık fiyatında bir dolar düşüş söz konusu. Şu anda fındık fiyatı 2 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Aradaki bir dolar ne oldu? Fındık üreticisi olarak bunun cevabının açıklanmasını bekliyoruz” dedi.