Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karan, “Çiftçi emeklilerinin mağduriyeti giderilsin”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, çalışan emekliler ile Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçiler hariç emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin lira ikramiyenin hesaplara yatırılmaya başlanıldığını belirterek, çalışan emekliler gibi çiftçi emeklilerinde bu ikramiyeden kapsam dışı bırakılmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti.

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Türkiye’de emeklilerin yüzde 75’nin Giresun’da ise yüzde 80’nin emekli çiftçi olduğunu belirten Karan, emekli çiftçilerin tam manasıyla büyük şok içerisinde olduğunu kaydetti.

2-3 dönüm fındık bahçesinden dönüm başına 170 lira destek alabilmek, geçimini idame etmek ve ailesinin ihtiyacını karşılayabilmek için 5-10 kovan arısı ile arıcılık yapan ve küçük ölçekli kıyı balıkçılığı yapan emekli insanların bir defaya mahsus Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde verilen 5 bin lira ikramiyeden muaf tutulmasına bir anlam ve mana erdiremediklerini aktararak, emekli fındık üreticileri olmak üzere bölge çiftçisinin bu duruma tepkili olduğunun altını çizdi.

Karan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar yetkililerin bu yanlış ve ayrımcı tutumdan geri dönmesini beklediklerini belirterek, “Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir. Tarım ve gıdanın gittikçe stratejik önemini artırdığı günümüzde ve gelecekte çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirinin artırılması ve desteklenmesi gerekiyor. Bu amaçla emekli olmasına rağmen üretimle ülkemize katkı sağlayan çiftçilerimizin beklentileri karşılanmalıdır. 7464 sayılı Kanunla çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ödeme, çoğu çiftçimizin aldığı destekten fazladır. Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmalıdır” dedi.

Karan, emeklilere bir defaya mahsus ödenecek olan 5 bin lira ikramiye ödemesinden çalışan ve çiftçi emeklilerin kapsam dışı bırakılmasına hangi milletvekillerinin evet oyu verdiğini ise merak ettiklerini sözlerine ekledi.