Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaciğer Yağlanmasına Ne İyi Gelir?

Karaciğer hücrelerinde fazla miktarda

Karaciğer hücrelerinde fazla miktarda yağ birikmesi sonucunda oluşan hastalığa karaciğer yağlanması ya da hepato steatoz ismi verilmektedir. Çok sık olarak görülen bir rahatsızlık olan karaciğer yağlanmalarının hafife alınmaması gerekmektedir. Karaciğer yağlanmaları sonucunda kişilerde siroz görülebilir ve oluşabilecek iltihaplı reaksiyonlara zemin hazırlayabilir.

Karaciğerin vücudumuzdaki görevi kanda bulunan zararları maddelerin ortadan kalkmasını sağlayarak yediğimiz besinleri enerjiye çevirmektedir. Karaciğerde bulunan yağ eğer karaciğerin ağırlığının %5- %10’dan daha fazla ise oluşan bu tablo karaciğer yağlanması olarak değerlendirilebilir.

Çok sık nedeni bulunmakla beraber en sık görülen nedeni dengesiz beslenmek, obezite ve aşırı miktarda alkol tüketimidir. Tek başına karaciğer yağlanmaları büyük bir tehlike oluşturmaz. Fakat yağlanma iltihaplanma gibi durumlara sebep olmuş ise sağlık açısından büyük tehlike oluşturmaya başlayacaktır. Karaciğer yağlanmasının nedenlerini sıralayacak olursak insülin direnci, özellikle karın bölgesinde görülen fazla kilolar, kandaki trigliserid seviyesinin yüksek olması, aç kalmak, hızlı verilen kilo kayıpları, kullanılan bazı ilaçlar, vücuda giren bakteri ve virüsler, hamilelik, yüksek kolesterol gibi nedenleri sıralayabiliriz. Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

Başlangıç aşamasında çok belirti göstermemekle beraber kişilerde halsizlik, sağ kaburgaların altında hassasiyet ve ağrı, ilerleyen vakalarda ani kilo kayıpları, güçsüzlük, mide bulantıları, vücut ve nefes kokuları, ciltte kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtiler görülebilir.

  • Elma sirkesi karaciğer yağlanmalarına karşı güçlü bir etkiye sahiptir. Düzenli miktarda kullanıldığı taktirde karaciğerlerde oluşan bu yağlanmaların giderilmesi mümkündür. Kilo vermeye de yardımcı olan elma sirkesi fazla kilolar nedeni ile oluşan yağlanmaların önlenmesinde de kullanılmaktadır. Yemeklerden önce bir bardak ılık su içerisine bir miktar ilave ederek içebilirsiniz.
  • İçerdiği bol C vitamini ve antioksidan özelliklerinden dolayı limon karaciğerin iyi ve doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Vücutta bulunan toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak karaciğerin yorulmasının önüne geçer. Yapılan araştırmalar sonucunda karaciğerde oluşan iltihaplanmaları önlediği gözlemlenmiştir. Gün içerisinde tükettiğiniz Bolu kombi tamircisi suyun içine limon dilimleyip içebileceğiniz gibi ılık su içerisine bir miktar limon damlatarak da içebilirsiniz.
  • Karahindiba bitkisi karaciğer yağlanmalarında kullanılan bir diğer tedavi yöntemidir. Karaciğerde biriken yağların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle alkol kaynaklı olmayan yağlanmaların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu bitkinin yapraklarına salatalarınızda yer verebilirsiniz. Sıcak su içerisine atacağınız karahindiba yaprakları ile hazırlayacağınız Bolu ev taşıma çay da karaciğerinize fayda sağlayacaktır.
  • Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan yeşil çay karaciğer yağlanmaları için de şifa olmaktadır. Her gün düzenli olarak tüketeceğiniz Bolu kiralık araba yeşil çay ile karaciğerlerde depolanan yağların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • İnsan sağlığı için oldukça faydalı bir bitki olan papatya karaciğer yağlanmalarına da iyi gelmektedir. İçeceğiniz papatya çayı karaciğerlerde fazla yağ oluşumuna sebep olan yağların yakımını hızlandıracaktır.
  • Düzenli spor yapmak da size büyük faydalar sağlayacaktır. Özellikle karın bölgenizde bulunan fazla yağların giderilmesi spor ile mümkündür. En azından Bolu klima tamircisi gün içerisinde yapacağınız 45 dakika yürüyüş ile yağ miktarınızın azalmasına etki edebilirsiniz.

Yemeklerden önce tüketeceğiniz kereviz suyu kürü karaciğer yağ dengenizin normal boyutlara gelmesini sağlayacaktır.