Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) – AK

KARABÜK (AA) – AK Parti Karabük İl Başkanlığı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanı seçilen İbrahim Ertuğrul ve Yakup Narter ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Ovacık Belediye Başkanı seçilen Yakup Narter'e yapılan ziyarette yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Narter, Ovacık'a hizmet edeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

AK Parti Teşkilatı Karabük İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Hasan Yıldırıma ve İl Genel Meclis üyelerini de ziyaret etti.

İsmail Altınöz, Yıldırım'a ve İl Genel Meclis Üyeleri'ne hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’u da ziyaret eden Altınöz ve partililer, Ertuğrul'a yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İbrahim Ertuğrul, Eflani’ye hizmet edeceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

– KBÜ’de, "Kazı ve Araştırma Sonuçları" Toplantısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Kazı ve Araştırma Sonuçları Toplantısı düzenlendi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Karabük, Bartın, Aydın, Kütahya ve Hasankeyf gibi bölgelerde yapılan kazı ve yüzey araştırmalarının durumları masaya yatırıldı.

KBÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, yaptığı konuşmada, arkeolojinin kendisini heyecanlandırdığını ve Türkiye coğrafyasında en çok üzerinde durulması gereken alanlardan birisi olduğunu belirtti.

Toplantının birinci oturumunda ilk olarak Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl, Menderes Magnesiası kazıları hakkında bilgiler aktardı. Bingöl konuşmasında ayrıca, söz konusu toplantıyı düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade ederek sonraki yıllarda bunu daha da geliştirip yoğun katılımlı bir toplantı haline getirmek istediklerini söyledi.

Toplantıda daha sonra KBÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ersin Çelikbaş, kazı çalışmalarını yürüttüğü Karabük’ün Eskipazar ilçesinde bulunan Hadrianaupolis’te gelinen son durumla ilgili bilgiler verdi.

Ardından KBÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya da Karabük ve çevresinde gerçekleştirilen Türk – İslam dönemi yüzey araştırmaları hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantının birinci oturumu KBÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mevlüt Eliüşük’ün 2018 yılında Hasankeyf’te yapılan kazı çalışmalarının durumuyla ilgili yaptığı sunumla tamamlandı.

Kazı ve Araştırma Sonuçları Toplantısı’nın ikinci oturumunda ise Doç. Dr. Şahin Yıldırım (Bartın Üniversitesi) "Tios –Tieion’daki Hellen Kolonizasyonuna ait ilk bulgular", Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam (Bartın Üniversitesi) "Bartın ili Arkeolojisi", Dr. Öğretim Üyesi Ömür Dünya Çakmaklı (Karabük Üniversitesi) "Aizonai Kuzey Nekropolisi Cam Buluntuları" konularıyla sunum yaptı.

– Karabük İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Karabük İl Koordinasyon Kurulu İkinci toplantısı yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında yapılan toplantıda, 2019 yılı projeleri ve ödenekler ele alındı.

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

– Karabük Belediye Başkanı Vergili'ye ziyaretler

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yortan Belediye Başkanı Ali Şık, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Rafet Vergili’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vergili, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yortan Belediye Başkanı Ali Şık'a Belediye Başkanlığı görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaret, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye tablo hediye takdiminin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Vergili'yi ayrıca, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Beyaz Baret OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği şirketi ortak ve çalışanları, Karabük Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Karabük Fırıncılar Derneği yönetimi, Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği yönetimi, Beşbinevler ve 75. Yıl mahalleleri sakinleri de ziyaret etti.

– Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ya ziyaretler

Prof. Dr. Sabri Ülgener Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri 10. Sınıf Öğrencileri Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrencilerle tek tek ilgilenen Elif Köse, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Başkan Köse, "Güne geleceğimizin teminatı, yarınımızın doktor, hemşiresi, öğretmeni, bakanı, başbakanı olacak, enerji dolu çocuklarımızla başlamak çok güzel. Her birinde ayrı bir ışık var. Ben çocuklarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yine ilçemizin eğitim öğretim alanında oldukça iyi bir konumda olduğu hepimizin malumu. Bu nedenle imkanlarımız doğrultusunda çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile değerli öğretmenlerimizi ve evlatlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Köse'yi ayrıca, Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği yönetimi, CHP Yenice Kadın Kolları ve Karabük Emekliler Derneği yönetimi de ziyaret etti.