Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) – Karabük

KARABÜK (AA) – Karabük Belediyesi tarafından yapılan şehir parkı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle hizmete açılan park, 21 bin metrekare alan üzerine yapıldığı belirtildi.

Mevcut bitki yapısının ihya edilmesiyle oluşturulan park alanında, 385 metrekare oturma alanı üzerinde, toplam 6 metre yükseklikten akan kademeli şelale ve 400 metrekare biyolojik gölet, 3 bin 500 adet bitki ile zenginleştirilmiş her mevsim farklı bir görsel zenginlik sunan çiçek kokuları içinde 2 bin 300 metre gezinti yolu bulunduğu ifade edildi.

Parkta ayrıca çocuk oyun alanları, dev satranç, çocuklar ve yetişkinler için açık hava spor alanları, 120 kişilik amfi tiyatro, 32 ateşli, 48 ateşsiz toplam 80 kameriye, 500 metrekare sosyal tesis, restoran ve satış birimleri de yer aldığı aktarıldı.


Asfalt yama robotu alımı yapıldı

Karabük İl Özel İdaresi tarafından, bu yıl merkez ve ilçe köylerinde yapılacak sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere asfalt yama robotu alımı gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Mehmet Uzun, yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelerde yatırım ve hizmetlerin daha kaliteli ve etkin bir şekilde verilmesini sağlamak adına kurum olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İl Özel İdaresi olarak araç filosunu güçlendirdiklerini, alınan asfalt yama robotu ile hem iş kalitesinin artacağını hem de personel sayısından tasarruf edeceklerini belirten Uzun, "Bu yıl sıcak asfalt çalışması ile köylerimizde hizmet kalitemizi daha da yükselteceğiz. Bu kapsamda sıcak asfalt çalışmasında kullanılmak üzere asfalt yama robotu alımı gerçekleştirdik. Aracımız 8 metreküp yani 20 ton asfalt alma kapasiteli ve şantiyemizden aldığı malzemeyi çalışma yapılacak bölgeye kadar sıcak getirip aynı şekilde muhafaza etme özelliğine sahiptir." dedi.