Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapukahve’nin Sevilen İsmi Engin Çakrak Hayatını Kaybetti

Giresun’un tanınan ve sevilen isimlerinden Engin Çakrak hayatını kaybetti. Yıllarca kitap ve kırtasiye işletmeciliği yapan Çakrak, yarın Kapu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Giresun’un tanınan ve sevilen isimlerinden Engin Çakrak hayatını kaybetti. Yıllarca

Giresun, kent hafızasında özel bir yere sahip olan isimlerinden Engin Çakrak’ın vefatıyla büyük üzüntü yaşadı. Kapukahve Mahallesi’nin sevilen simalarından, Çakrak Kitabevi ve Kale Kitap Kırtasiye işletmeciliğiyle yıllarca Giresunluların hayatına dokunan Çakrak, bugün öğleden sonra yaşamını yitirdi.

GİRESUN’UN SEVİLEN İSMİYDİ

Kapukahve Mahallesi başta olmak üzere şehir merkezinde geniş bir kesim tarafından tanınan Engin Çakrak, uzun yıllar boyunca kitap ve kırtasiye alanında hizmet verdi.

Esnaflığı, insan ilişkileri ve şehir yaşamındaki yeriyle Giresun’un hafızasında iz bırakan Çakrak’ın vefatı, ailesi, yakınları ve sevenleri arasında derin üzüntüye neden oldu.

YILLARCA KİTAP VE KIRTASİYE İŞLETMECİLİĞİ YAPTI

Engin Çakrak, yıllarca Çakrak Kitabevi ve Kale Kitap Kırtasiye’nin işletmeciliğini yaparak Giresun’da birçok kuşağın tanıdığı bir isim haline geldi.

Bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdüren Çakrak’ın bugün öğleden sonra vefat ettiği öğrenildi.

CENAZESİ KAPU CAMİİ’NDEN KALDIRILACAK

Engin Çakrak’ın cenazesi, yarın Kapu Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Samanlıkkıranı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Çakrak’ın, çok sevdiği eşi Sevim Çakrak’ın yanında defnedileceği belirtildi.

Giresun’da Engin Çakrak gibi kentle bütünleşmiş isimlerin kaybı, yalnızca aileleri ve yakın çevreleri için değil, şehir hafızası açısından da derin bir boşluk oluşturuyor. Kapukahve’de yıllarca esnaflık yapan Çakrak, geride dostlukla, emekle ve şehir insanıyla kurduğu sıcak bağlarla anılacak bir iz bıraktı.