Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu Hastaneler Birliğinde çalışan taşeron işçiler maaşlarını alamadılar

Bu haberin fotoğrafı yok

Kısa adı KEDER olan Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Yıldız, Giresun kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olarak sağlık kuruluşlarında çalışan sekreter, özel güvenlik görevlisi, danışman, teknik servis görevlisi, temizlik personeli, hasta bakım personeli, santral görevlisi gibi görevlilerin 19 Ocak itibarı ile maaşlarını alamadıklarını söyledi. Yıldız açıklamasında, “Kurumun en ağır ve en zorlu birimlerinde görev yapmakta olan, yaptığı iş bakımından bazı birimlerde memurlarla aynı işi yapıyor olmasına karşın 3te 1i kadar ücret alamayan, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan ve en önemlisi ayın 1inde maaşını alması gerekirken ayın 19u olmasına rağmen hala maaşlarını alamayan arkadaşlarımız mevcuttur. Evet ayın 19 u olmasına rağmen hala maaşlarını alamamışlardır” dedi.

Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü ”Bizler tek asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan mucize gerçekleştiren işçileriz. Bizler tek asgari ücretle ev kirası, elektrik, telefon, su faturalarını, mutfak ihtiyaçlarını, kredi kartı borçlarını, yakıt ihtiyaçlarını… Ayın 1inde yatması gereken maaşımızla kıt kanaat karşılamaya çalışırken ayın 19 una kadar yatmamış maaşla ne şekilde karşılayalım? Bizler zaten ödemelerimizi yetiştiremezken birde maaşların geç yatmasından dolayı ödemelerimize yansıyan gecikme faizlerini nasıl ödeyelim. Bu faturaların ve ekstraların ödenememesinden dolayı yansıtılan gecikme faizlerinin sorumlusu bizler miyiz? Bizler çocuklarımızın okula giderken harçlıklarını, temel ihtiyaçlarını ne şekilde, hangi ücretle karşılayalım? Bizlerin işyerlerimize gidebilmemiz için dolmuşa verecek ücretleri bulamadığımızın farkında mısınız?  Memurların maaşlarının 1 gün geç yatması gibi durum hiç söz konusu oluyor mu?  Ama nedense bizler daha öncede yapmış olduğumuz basın açıklamalarına rağmen hala bu konunun çözümüne yönelik bir adım atıldığı görülememektedir.

Bizler Kurumun mu yoksa şirketin mi işçisiziyiz? Yakın zamanda yaşadığımız Bakım ve Rehabilitasyon merkezinden 7 üyemizin yılbaşı itibari ile işe girişlerinin yapılmadığıyla karşı karşıya kalmıştık. Burada işçilerin girişlerini şirket yapmamış olup otomatikman şirket işten çıkartmış oldu fakat kıdem tazminatı ödemeye gelindiğinde Kurumun kendisinin işçiyle karşı karşıya kalacağının farkın da mısınız burada bir tezatlık yok mu?

Bizler kurumun kendiişlerini yapıyorsak yıllık iznimizi, mesailerimizi, çalışma düzenimizi, kıdem tazminatımızı kurumun kendisi belirleyip ödeme yapıyorsa neden maaşlarımızı kurum yatırmıyor hadi aracı olarak şirketin yatırması gerekiyor peki neden şirket ayın 1 inde yatırmıyor da kurumun kendisine para yatırmasını bekliyor. Kurum 3 ay para aktaramadığı taktir de 3 ay maaş alamayacak mıyız? O zaman şirketin aracı olmasının ne esprisi var?

Aynı şekilde Kurumun işini yaparken yanında aynı işi yapan memurla çalışıyorsun yalnız ücret almaya geldiğinde onun 3 te biri kadar ücret ancak alabiliyorsun ve o ayın 15 inde maaşını alırken bizler ayın 1 inde almamız gereken maaşımızı ayın 19 u olmasına rağmen hala alamıyoruz.

Artık çalışan işçilerin sabırları kalmadı zor şekilde geçimlerini sağlıyorlarken üstüne birde maaşların geç yatması işin içinden çıkılmaz hal alıyor.

Sayın yetkililer bir an evvel bu konu hakkında gerekli önlemleri alınız. Asgari ücretle geçimini sağlayan bu işçilerin daha fazla vebalini almayınız. İnsan hak ve onuruna biraz olsun saygı istiyoruz.”