Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalp Pili Takılınca Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aritmi ve Kalp Pili,

Aritmi ve Kalp Pili, kalp pili kimlere takılır, aritmi belirtileri hakkında bilgiler ve daha fazlası.

En yaygın görülen kalp rahatsızlığı aritmi’ dir. Bazı aritmi türlerinin tedavi edilmesi gerekmemektedir. Normal kalp atış sayının altında ya da üstündeki atma sayısı aritmi olarak adlandırılır. Kalp pili veya diğer tedavi seçenekleriyle ortadan kaldırılabilir.

Kalp Pili Takılınca Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kalp Pili Ömrü Ne Kadar?

Aritmi ve Kalp Pili tedavisinin tek dezavantajı ömür boyu kullanılmasıdır. Yani kişiler tüm yaşamlarında kalp piliyle sürdürürler. Ayrıca Pacemaker’ in belirli bir kullanım süresi bulunmaktadır. 6 ile 7 yıl arasında değişen kalp pili ömrü kullanılan cihaza göre değişmektedir. Farklı boyutlarda olan kalp pillerinin bozulması ve kullanım sürelerinin dolması durumlarında yenilenmektedir. Kullanım ömrü dolan piller değiştirilmektedir, bu süreyi geçirmeme için doktor kontrollerinizi atmamalısınız.

Kalp Pili Riskleri

Aritmi ve Kalp Pili uygulaması kalıcı ya da geçici olarak yapılmaktadır. Bu ritim bozukluğu tedavisinde komplikasyon riski çok düşüktür. Ancak işlem sırasından toplar damar yerine atar damara giriş ve kesi yerinin mikrop kopması benzeri riskler mevcuttur. Operasyon sonrasında hastalar bir gece hastanede gözetim altında kalmaktadır.

Kalp Pili Takılınca Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hayati tehlikesi oldukça düşük olan kalp pili tedavisi bütün aritmi hastalarına uygulanabilir. İyileşme süreci 1 ay kadar süren aritmi tedavisinde ertesi gün normal rutininize dönebilirsiniz. Tanı, tedavi ve iyileşme süreci hakkında detaylı bilgilendirme için Prof. Dr. Sedat Köse ila görüşebilirsiniz. Aritmi, kalp çarpıntısı ya da kalp damar tıkanıklıkları için ayrıca ablasyon tedavisi de uygulanabilir. Detay Ablasyon Tedavisi Ankara | Prof. Dr. Sedat Köse (sedatkose.com)