Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Umudunu, Cesaretini ve Birlikteliğini Sürdürmeli

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin (TÜKD) düzenlediği “Cumhuriyet’in 100. Yılında Siyasette Kadın Var” başlıklı zoom toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının 89. yılı da anıldı.

CHP Giresun Milletvekili Elvan

Gezmiş, kadınların siyasette eşit temsilin demokrasinin gereği olduğunu vurgulayarak, “Kadınlar umutlu, cesaretli ve birbirinin yurdu olmalı” dedi. Ayrıca, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere aday adayı olan kadınlarla deneyim paylaşımında bulundu.

Toplantıya katılanlar arasında CHP önceki dönem Milletvekili Gaye Erbatur da yer aldı. Gezmiş, Giresun’un ilk kadın milletvekili olmayı nasıl başardığını ve kadın sorunlarının çözümüne dair görüşlerini paylaştı.

Gezmiş’in açıklamalarında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“Hepimizin malumu siyaset erkek egemen bir alan. Bu diğer alanlarda da böyle. 89 yıl önce biz kadınlara verilen seçme seçilme hakkını maalesef eşit paylaşmıyoruz. Ancak bunu başarmak biz kadınların elinde. Önce cesaretli, inançlı, kararlı ve örgütlü olacağız ve kadın dayanışmasını mutlaka hayata geçireceğiz. Kısacası birbirimizin yurdu olacağız.”

Gezmiş, kadınların siyasette daha etkin olması için cesaretlendirilmesi gerektiğini ve bu süreçte kadın örgütlerine düşen rolün büyük olduğunu belirtti. Ayrıca, cinsiyetçi ve ayrıştırıcı dilin terk edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantıda, yerel seçimlerde daha fazla kadın adayın seçilmesi ve kadınların siyasette daha etkin bir rol üstlenmesi için dayanışmanın sürdürülmesi kararı alındı. Gezmiş, bu süreçte kadınlara mentorluk yaparak destek olacağını ifade etti.