Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiliz çift otostopla dünyayı geziyor

KASTAMONU (AA) – İngiltere'den

KASTAMONU (AA) – İngiltere'den yola çıkan yeni evli İngiliz çift, otostopla dünyayı geziyor.

İngiltere'nin Westminster şehrinde yaşayan bilgisayar mühendisi Dmitriy Maslor (27) ve eşi Kseniya Vitushkina Maslor (21), çıktıkları dünya turunun Türkiye ayağında Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Dmitriy Maslor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Kseniya ile bir yıl önce evlendiklerini belirterek 2 Nisan'da otostop yaparak dünya turuna çıktıklarını söyledi. Önce Rusya'ya gittiklerini anlatan Maslor, Voronezh, Krasnodar ve Soçi gibi şehirleri geçerek Türkiye'ye girdiklerini belirtti.

Türkiye'de Adana, Antalya, İzmir, Bursa, Bolu ve Karabük'ün ardından Kastamonu'nun Hanönü ilçesine kadar ulaştıklarını ifade eden Maslor, 6 bin 500 kilometre yol geldiklerini söyledi.

Gürcistan, Kazakistan, Çin, Tayvan ve Amerika'yı otostopla gezmek istediklerini dile getiren Maslor, turun en az 3 yıl süreceğini aktardı.

Amaçlarının birçok ülkeyi gezerek farklı kültürler görmek olduğuna işaret eden Maslor, "Eşimle bir nevi balayı hayatı yaşıyoruz. Akşamları çadır kuruyoruz, ne bulursak yiyoruz. Türkler çok misafirperverler, yemek ısmarlıyorlar, bazen de evlerinde misafir ediyorlar." diye konuştu.