Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlaca Erişim Zorlaşıyor

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş TBMM’de yaptığı açıklamada, “21 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidara sesleniyorum öncelikle halkımızın en temel hakkı olan ilaca erişiminin önündeki engelleri kaldırın ve vatandaşımızın bu konudaki haykırışına kulak verin” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Elvan

CHP Giresun Milletvekili Gezmiş yaptığı konuşmada, “Son yıllarda artan ilaç fiyat farkları toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelmiştir.

Hastalarımız raporlu ilaçlarını alırken çok yüksek fiyat farklarıyla karşılaşmaktadır. Muayene ücreti, ilaç katkı payları ve fiyat farkları hastalarımızın ilaca erişimini gün geçtikçe daha çok zorlaştırmaktadır.

Vatandaşımız daha önceki yıllarda hiç fiyat farkı ödemeden aldığını ilaçları şu an yüksek fiyat farkları ödeyerek almak zorunda kalmıştır.

EMEKLİNİN İLACA ULAŞIMI ZORLAŞIYOR

7500 lira emekli maaşı alan vatandaşımızın ilaca erişimi her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bir kutuda 500 lira, üç aylık tedavide 3000 liraya varan fiyat farkı çıkan kronik ilaçlar mevcuttur.

Normal tansiyon ilaçlarında bile 300/ 400 liraya varan farklar çıkmaya başlamıştır. Hastalarımız 3 aylık alma hakkı olan ilacını ekonomik sebeplerle tek kutu almak zorunda kalıyor. Maalesef devamını sonra alırım diyor.

Ayrıca yurt dışından temin edilen hayati önem taşıyan ilaçlardaki güncellenmeyen fiyatlardan dolayı da hastalar ya fark ödemek zorunda kalıyor ya da ilaç bulamıyor.

İLACA ULAŞMAK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR

Vatandaşımız yıllarca çalışmış prim ödemiş, hiç değilse sağlık güvencem olsun istiyor, ama gelin görün ki; ilaca ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor” dedi.

Milletvekili Gezmiş açıklamasının devamında, “En yakın eczaneye gittiğinizde eczacılarımızdan ve hastalarımızdan benzer sorunları misli ile dinleyeceksiniz.

Hastalarımızın ilaca erişim hakkı önündeki engellerin bir an önce kaldırılması için, artık kalıcı önemlerin alınması gerekmektedir.

İlaca erişimi zorlaştırarak, ileride hastalarımızın, telafisi güç ve imkânsız zararlara uğramasına sebep olan uygulamaların kaldırılması gerekmektedir.

Anayasamız “Devlet sağlık hizmetlerini herkesin beden ve ruh sağlığını koruyarak hayatını sürdürebileceği şartları sağlamakla yükümlüdür” der.

Devletin en temel görevlerinden biri vatandaşının kesintisiz sağlık hizmetlerine erişimini sağlamaktır.

21 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidara sesleniyorum öncelikle halkımızın en temel hakkı olan ilaca erişiminin önündeki engelleri kaldırın ve vatandaşımızın bu konudaki haykırışına kulak verin” ifadelerine yer verdi.