Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci dönem buzağı desteklemeleri başlıyor

SAMSUN (AA) – Çarşamba

SAMSUN (AA) – Çarşamba Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, 2018 yılı ikinci dönem buzağı destekleme müracaatlarının 2 Mayıs'ta başlayacağını söyledi.

Akman, yaptığı açıklamada, hayvancılık yapan üreticilere yönelik buzağı desteklemeleri hakkında bilgi verdi.

Hayvancılık yapan üreticilerin buzağı desteklemelerinden yararlanmak için 2 Mayıs – 30 Haziran tarihlerinde dilekçe ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini hatırlatan Akman, "Ülkemizdeki hayvancılık potansiyelinin artırılması noktasında önemli bir destek olan buzağı desteklemesinden çiftçilerimizin yararlanabilmesi için bazı şartların da yerine getirilmesi önemlidir. Desteklerden yararlanmak isteyen yetiştiriciler eğer birlik üyesi ise birliğe müracaat edecek, aksi halde desteklemeden faydalanamaz." dedi.

Yapılacak müracaatların 2019 yılında doğan buzağıları kapsamadığına işaret eden Akman, "2019 yılında doğan buzağılar için daha sonra duyuru yapılacak. 2018 yılının Temmuz ve Ağustos ayında buzağı desteklemesi için müracaat eden yetiştiricilerimizin tekrar müracaat etmesi gerekmiyor. Bir defa yapılan başvuru o yıl doğan tüm buzağıları kapsıyor." diye konuştu.

Akman, buzağı desteklemesinden yaralanabilmek için buzağının anne numarasının sisteme kayıtlı olması, programlı aşıların mutlaka buzağılara uygulanmış olması ve yetiştiricinin mutlaka dilekçe ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurması gerektiğini kaydetti.