Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hukuk Devleti İlkesi” konferansı verildi

Giresun Belediyesi’nin davetlisi olarak

Giresun Belediyesi’nin davetlisi olarak şehrimize gelen Prof. Dr. Ersan Şen, “Hukuk denetimdir, güvence alında yaşamaktır”  

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Giresun Belediyesi’nin davetlisi olarak şehrimize gelen Prof. Dr. Ersan Şen verdiği konferansta, hukukun üstünlüğünün, üstünlerin hukuku olamayacağını, hukukun denetim olduğunu, hukuk olmadan huzur içinde olamayacağımızı söyledi.

Sokakbaşı Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’n de “Hukuk Devleti İlkesi” konulu konferansta konuşan Ersan Şen, hukuk devleti ilkesinin anayasada güvence altına alındığına vurgu yaparak şunları ifade etti; “Bu maddenin değiştirilmesi dahi teklif edilemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş yılında, bu anlamlı yıl dönümünde sizlere hukuk sistemini ve evrensel hukuk ilkelerini anlatmaya çalışacağım. Hukuk devleti, kanun devleti ve polis devleti vardır. Bizim devletimiz hukuk devletidir.

Biz hukuku geç yaşlarda öğrenmeye başlıyoruz. Hukuk sistemini, evrensel hukuk ilkelerini anaokullarından itibaren çocuklarımıza öğretmeye başlamalıyız. Bizim anayasamız çok uzun bir anayasa bunun için çoğumuz okumuyoruz. Bana göre anayasamız 21 madde olmalıdır.”

Kanunların yazılması ile hukuk olamayacağını ileri süren Şen; “Bizim anayasamızda, kanunlarımızda çok güzel hazırlanmış. Ancak kâğıt üzerinde yazan hukukun benimsenmesi, uygulanması önemli. Hukuk denetleyendir. Benim hukukum, benim hukukçum olmaz. Hukuk bir toplumda huzur içinde, gelecek endişesi duymadan özgürce yaşamaktır. Hukukun üstünlüğü hakim olmalıdır. Üstünlerin hukuku değil” dedi.

Prof. Dr. Ersan Şen tarafından verilen “Hukuk Devleti İlkesi” konulu konferansı Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, meclis üyeleri, baro üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, herkes için adalet istediklerini, Prof. Dr. Ersan Şen’in bu güzel konferansla hukukun her kese lazım olduğunun bir kez daha örnekleriyle ortaya konduğunu ifade ederek, misafirine günün anısına plaket verdi.