Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HEMATOLOJİ ÜSSÜ OLACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 350 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinin temeli attı. Canikli, kan hastalıkları ile uğraşan Hematoloji alanında hastanenin bölgede sağlık üssü olacağını açıkladı.

Giresun Eğitim Araştırma Hastanesinin temeli dün düzenlenen törenle Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından atıldı. Eski Seka Aksu arazi üzerine inşaatına başlanılan eğitim Araştırma Hastanesinin 350 yataklı olacağını ve 750 günde tamamlanacağını söyleyen Canikli, hastanenin modern tıp aletlerinin tamamına sahip olacağını kaydetti.

Geçmiş yıllarda birçok yatırımların yarım kaldığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Canikli, “Burada sadece kaliteli fiziki yatırımların artırılmasının yanında Araştırma Hastanesi olarak hizmet verecek. Tıp biliminin en gelişmiş hizmetleri verilecektir. Özellikle hematoloji alanında üst haline getirilmesini amaçlıyoruz. Şimdiden iki tane YÖK tarafından hematoloji profesörü kadrosu açıldı. İhtiyaç duyulan kadro teknolojik, alet edevat ne varsa temin edilecektir. Hedefimiz en iyisini yapmaktır. Başka türlü bu ülkenin muasır medeniyet seviyesine çıkması mümkün değil. Öncü olmamız gerekiyor. Sağlık alanında bu bölge üniversitemiz öncü olacaktır. Temennimiz kısa zamanda bu yatırımın hizmete geçmesidir. Zaten 750 gün olarak ön görüldü. Muhteşem bir tesisi bu süre içerisinde tamamlanacaktır” dedi.