Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAYAL Mİ OLDU!

Erzincan-Trabzon demiryolu güzergahı kesin

Erzincan-Trabzon demiryolu güzergahı kesin şeklini aldı. TCDD resmi web sitesinde yer alan projeler bölümünde Erzincan-Trabzon demiryolu güzergahı Erzincan-Gümüşhane, Trabzon olarak yer aldı

Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu Tren Yolu Projesi 2012 yılında kesinleşen ÇET Raporları sonuçlarına göre devlete en ekonomik maliyeti olan ve Gümüşhane’ye en kısa mesafesi olan hat olma özelliğine sahip olarak belirlenmişti.

Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinde tartışılan güzergahlardan resmiyet kazanan tek güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası olan hat olduğu öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları resmi web sitesinde yer alan projeler bölümünde planlanan demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Projenin haritası ile birlikte planlanan 16 proje arasında yer alan Erzincan Demiryolu Projesinde güzergah olarak Erzincan-Gümüşhane-Trabzon üzeri hat tek hattın olduğu görüldü.

Diğer hatların yapımının henüz netlik kazanılmadığı ilk etapta yapılacak olan hattın Erzincan’dan başlayıp Gümüşhane’den geçip Trabzon’da biteceği öğrenildi.

TCDD’de belirtilen projeye göre Gümüşhane’nin Kelkit ve Torul ilçelerinde istasyonların olacağı görülürken diğer hatların oluşup oluşmayacağının henüz netlik kazanılmadığı öğrenildi.

Bilindiği üzere uzun yıllardır tüm Giresunluların ilin gelişmesinde en önemli rol oynayacak projelerin ilk sıralarında yer alan Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu Tren Yolu Projesi 2012 yılında kesinleşen ÇET Raporları sonuçlarına göre devlete en ekonomik maliyeti olan ve Gümüşhane’ye en kısa mesafesi olan hat olma özelliğine sahip olarak belirlenmişti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan GESOB Başkanı Ali Kara’da “Hükümetimizin 5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının kuruluş kanunundaki iller ve bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesinde en önemli rol oynayacak olan bu proje Giresun için hayati önem arz etmekte, ilimizin gelişmesi, kalkınması ve ekonomik ivme kazanması bu gibi projelerin hayata geçmesi ile mümkündür. İhalesi 14 Mayıs’ta yapılacak olan Gümüşhane’den ayrılacak bir güzergaha ilaveten ikinci güzergahın da bu ihale kapsamına alınması için sayın Bakanımızı, Milletvekillerimizi tüm siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı ortaklaşa hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.