Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hakaret değil, şeref madalyası bekliyoruz”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TRT’de yayımlanan ‘Ali Şükrü Belgeseli’nde Osman Ağa’ya yönelik hakaretler yapıldığını belirterek, belgeselin yayından kaldırılmasını istedi ve Başbakan, ilgili bakan ve AKP milletvekillerini göreve çağırdı. “Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve Cumhuriyetin değerlerini karalamak TRT’nin görevi değildir” diyen CHP milletvekili, “bu işin peşini bırakmayacağım. TBMM’de yasama faaliyetlerim çerçevesinde konuşma yaparak, önerge vererek konunun takipçisi olacağımın ve gündemde tutacağımın hemşerilerim tarafından bilinmesini isterim” dedi.

“DEVLETİN KANALINDA OSMAN AĞA’YA KATİL, CAHİL İFADELERİ KULLANDILAR”

Yazılı bir açıklama yapan Bektaşoğlu, Osman Ağa’nın, Kurtuluş Savaşına Giresun ve yöresinden kurduğu gönüllü alaylarla katılarak, zaferin kazanılmasında, ülkemizin işgalden kurtarılmasında önemli başarılar elde ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: ”Osman Ağa, Giresun eski belediye başkanlarındandır, cumhuriyetimizin kurucu kadrosunda yer alan şahsiyetlerden, kahramanlarımızdan birisidir. Cumhuriyetin yılmaz savunucusu, koruyucusu ve ona yönelen tehditlerin bertaraf edilmesinde, ayaklanma ve isyanların bastırılmasında görevler üstlenmiştir. Atatürk’ün canını emanet ettiği Muhafız Alayının ilk komutanıdır. Tüm bunlar ortada iken devletin yayın organı olan, milletin vergileriyle kurumsal varlığını sürdüren TRT’den milyonlarca lira verilerek hazırlanan belgeselde; bilgi, belgeye dayanmadan objektifliği tartışılan kişiler tarafından ona ‘katil, cahil,’ gibi hakaret dolu ifadelerle saldırılmasını kınıyorum. Başbakanı, ilgili bakanı, iktidar partisi milletvekillerini göreve davet ediyorum.
Önceden çekilen ancak aralıklarla yayınlanarak hakaretlerin sürekli hale getirildiği bu belgeselin derhal yayından kaldırılmasını ve Giresunlulardan özür dilenmesini bekliyorum.

“HAKARET DEĞİL ŞEREF MADALYASI BEKLİYORUZ”

Bülent Bektaşoğlu, açılamasında hükümete Giresun’a şeref madalyası verilmesi isteğini de tekrarlayarak, “AKP Hükümeti, devletin televizyonundan Giresun ve Giresunlulara hakaret edilmesine göz yummak yerine; TBMM’de bekleyen ilimize Şeref Madalyası verilmesine dair kanun teklifimi gündeme almalıdır.