Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ TIP Fakültesi’nin ilk mezuniyet coşkusu

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni, GRÜ Rektörlük binası Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Mezuniyet törenleri kapsamında gerçekleşen Tıp Fakültesi mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün yanı sıra üniversite akademik ve idari personeli, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Mezuniyet töreninde dönemi birincisi Dr. Büşra Buket Altındaş konuştu. Mezuniyet töreninde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik’te bir konuşma yaptı. Törende konuşan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise tıp fakültesinin ilk mezunlarını vermesinin sevincini yaşadıklarını dile getirerek fakültenin mevcut kadrosu ve alımı yapılacak yeni öğretim üyeleri ile daha da güçlü olacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, konuşmasının devamında 8 Kasım 2016 tarihinde Giresun Üniversitesi ile Giresun ilindeki Kamu Hastaneleri arasında ortak kullanım (Afiliasyon) imzalandığını belirtti. Coşkun, 2017 Ocak ayında ortak kullanımın açılışı ile Afiliasyon’un hem öğrencilere hem akademisyenlere hem de Giresun halkına oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Cevdet Coşkun, mezun öğrencilere Tıp eğitim ve öğretiminin diploma alındığı gün sona ermediğini, meslekte yetişme, deneyim kazanma ve olgunlaşma çağının o gün başladığını belirtirken son olarak, mezun öğrencilerin ailelerini ve onları yetiştiren akademisyenleri kutladı. Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı. Cemal Öztürk konuşmasında mezun öğrencilere hekimliğin ulvi bir meslek olduğunu belirterek, tüm öğrencileri huzurunuzda kutluyorum dedi. Daha sonra öğrencilerin bugünlere gelmesinde en büyük katkıya sahip olan ailelere ve akademik kadroya teşekkür etti. Sivas’ta başlayan ve Giresun’da devam eden Tıp Fakültesi yolculuğunun mezuniyetinde olmaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren Sayın Öztürk, Afiliasyon’un öğrencilere uygulama alanı sunduğu için büyük katkı sağladığını ifade etti. Giresun Milletvekili Cemal Öztürk son olarak öğrencilere çalışma hayatında başarılar diledi. Konuşmaların ardından katkıda bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği Giresun Şube Başkanı Muammer Usta’ya, 42. Bölge Giresun Eczacı Odası adına Çağrı Unat’a ve METES Sağlık ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. adına Yunus Emre Candemir’e plaketleri verildi. Mezun öğrencilerin anılarına ait slayt gösteriminin ardından, Fakülte birincisi Dr. Büşra Buket Altındaş mezuniyet kütüğüne isim çakma törenini gerçekleştirdi. Programda daha sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Diploma takdiminin ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik eşliğinde öğrencilere “Hipokrat Yemini” yaptırıldı.