Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grip olan çocuğu okula göndermeyin

Bu haberin fotoğrafı yok

Çocuk Sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İhsan Kaya, “Bulaşıcı  hastalık tanısı konan çocukları okula göndermeyin” dedi.

Giresun Özel Ada Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İhsan Kaya il genelinde oldukça sık görülen grip vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yenidoğan bebeklerin ve çocukların daha titiz korunmasını isteyen Dr. Kaya grip olan çocukların okula gönderilmemesini tavsiye etti. Çocuklar okula gittiği için hem hastalık bulaşmasına, hasta olanların ise okula gittiğinde hastalığı diğer çocuklara bulaştırmasının çok kolay olduğunu belirten Özel Giresun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İhsan Kaya, “Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde yaygın olan gribal enfeksiyon okula giden çocuklar için en büyük tehlike. Soğuk hava şartlarının da etkisiyle grip, üst solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklar arasında hızla yayılmasına neden oluyor. Havalandırmanın az olduğu, hijyenik şartların tam olarak sağlanamadığı okul-kreş ve benzeri toplu yaşam mahalleri çocuklardaki bulaşıcı hastalıklar için ideal bir ortam oluyor. Çocukların okulda birbirleriyle yakın temasta olması hastalıkların da kolayca yayılmasına neden oluyor. Bu nedenle okullarda sınıfların iyi havalandırılması hijyen kurallarına daha çok riayet edilmesi gerekiyor. Sağlıklı çocukların grip virüsüne maruz kalmaması için de hasta olan çocukların okula gönderilmemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

OKULDA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI
Okulda bulaşan hastalıklardan korunmanın yollarını da anlatan Ada Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaya öğrencilere öncelikle düzgün bir şekilde el yıkama alışkanlığı kazandırılmasını tavsiye etti.
Kaya, “Hijyen ve sürekli el yıkamak korunmanın en basit ve en etkili yoludur. Çocuklarımız paylaşımcı olsun ama bu dönemde su şişelerini ve kişisel eşyalarını paylaşmasını engelleyin. Aynı şey şapkalar ve bereler için de geçerlidir. Çocuklarda kalem ve benzeri şeyleri ağza sokma alışkanlığı vardır. Çocukları bu tür alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışın. Hapşırma ve öksürme esnasında mutlaka ağzı kapatmalarını alışkanlık haline getirmelerini sağlayın. En önemlisi bu dönemde bol miktarda meyve, sebze ve sıvı tüketilmelidir” dedi.