Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görele’de velilerin okul tepkisi sürüyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Görele ilçesinde Halil Gürel Anadolu Lisesi’nin, Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na devredilecek olmasının ardından velilerin tepkileri devam ediyor.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Emekli Öğretmen Habib Yılmaz, veliler adına yaptığı basın açıklamasında; Herkesten samimiyet ve dürüstlük beklediklerini dile getirdi.

Yılmaz, “İlçemize Fen Lisesi’ni kazandıran insanları övüp bunu büyük bir hizmet ve başarı olarak değerlendirelim.  Söz konusu okula Trabzon, Ordu, Samsun ve Giresun’dan başarılı öğrenciler geldi ve gelmeye de devam edecek derken Halil Gürel Anadolu Lisesi binasını Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna verilmek isteniyor. Önümüzdeki yıl ve daha ileriki yıllarda bu okula yapılan tercihi olumsuz yönde etkilemeyecek mi? Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi Giresun Eğitim bölgesinde başarılı bir okul. Artı Espiye, Tirebolu ve Eynesil’de Anadolu Lisesi olmasına rağmen bu ilçelerden öğrenciler tarafından tercih edilen bir okul her yıl yüzde 70 civarında üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı olan marka bir okul. Kısacası iki güzide okul aynı anda bitirilmek isteniyor. Yazık değil mi bu çocuklara?” dedi.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile aynı binayı paylaşmak istemediğini aktaran Yılmaz, “Peki, güzide lisemizin müdürleri, öğrencileri ve velileri aynı binayı paylaşmak istiyorum mu? 4-5 yıl boyunca Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Mimar Sinan İlkokulunda eğitim-öğretime devam ederken sorunu çözmeye yönelik İki tabelanın dışında ne yapıldı? Mademki iki yüksekokul söz konusuydu, girişi farklı veya iki blok halinde yapılamaz mıydı? Siz ilçede ilk ve orta öğretimde bina sıkıntısı çektiğiniz halde elinizdeki bir okulu Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na verip ilk ve orta öğretim, yani kendi öz evlatlarınızı zora sokacaksınız. Bu yaptığınız belki birkaç esnafın işine gelir ama bunu halka anlatamazsınız. Bina olmadığı için Hasan Ali Yücel Orta ve İlkokulu, Mehmet Gürel Orta ve İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi bir arada iken, Görele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görele Anadolu Lisesi’nin bodrum ve kalorifer katında eğitim-öğretim görüyorken siz elinizdeki Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi binasını Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na uydurma, raporlarla vermeye çalışıyorsunuz. Sizden samimiyet ve dürüstlük istiyoruz. Var olan düzen ve başarıyı bozduğunuzda kamuoyuna hesap vermeye hazır olun. Sizden çözümsüzlük değil çözüm istiyoruz” diye konuştu.

4-5 yıl Mimar Sinan İlkokulu’nda eğitim-öğretim gören Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2 yıl daha yerinde kalarak okul sorunun çözülebileceğini aktaran Yılmaz, “Aylardır bu konu konuşuluyor, hangi adımı attınız? İki yıl sonra bina yapılır diyorsunuz. Hiç inandırıcı değil. Diğer bina beş yılda ancak bitirildi. Hadi bitirdiniz iki yılda Halil Gürel Anadolu Lisesi’nde yıktığınız duvarları, söktüreceğiniz akıllı tahtaları ve diğer donanımları yine büyük paralar harcayarak mı eski haline getireceksiniz? Yazık değil mi? Çözüm Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun iki yıllığına tekrar Mimar Sinan İlkokulu’na taşınması bu okulda ne akıllı tahta ne de bilgisayar donanım ağı sorunu var. Duvar yıkma sorunu da yok çünkü 5 yıldır bu bina bu ihtiyaca cevap veriyordu zaten. Sizde bir an önce Görele’nin gururu eğitim gönüllüsü ve tek hayırseveri Melahat Gürel ile protokol imzalayıp binaya başlayın. Yeri geldiğinde ellerindeki siyasi gücü kullanacaklarını söyleyenler için işte fırsat. Kullanın o gücü ve ödenek çıkartın. Binayı kısa zamanda tamamlayın. Bizlerde sizi övüp alkışlayalım. Lütfen orta öğretimden elinizi çekiniz. Başka çözümler üretin vatandaşları seferber edeceksiniz. Siyasi kanallardan ödenek mi çıkartacaksınız ne yapacaksınız bir an önce yapın. 15 Mart’ta Üniversite sınavına girecek iki okulun son sınıf öğrencilerinin vebali altında ezilmeyin. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. İlçemizin, İlimizin gurur kaynağı olacak insanlar. Biz diyoruz ki gün birlik günüdür. Gelin birlikte olalım. Hem Görele Güzel Sanatlar Fakültesine hem de Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuza sahip çıkalım hem de iki güzide öğretim kurumumuzu bitirmeyelim. Dileneceksek beraber dilenelim. Çalışacaksak beraber çalışalım kapı çalınacaksa beraber aşındıralım. Herkes elini taşın altına koysun. Dernekleri, esnafı, siyasetçisini, akademisyeni, sivil toplum örgütleri, vatandaşı hep beraber güzel Görele için gelişmiş Görele için bir araya gelelim ve bu sorunu çözelim. Bu birliktelik ile daha birçok sorunu da çözmüş oluruz” şeklinde konuştu.

BEKİR ÖZTÜRK