Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’un O Yaylası Yeniden Hayat Buldu!

Giresun İl Özel İdaresi, doğal güzellikleriyle ünlü Yağlıdere Gölyanı Obası’nı kurtarmak amacıyla önemli bir çalışmaya imza attı.

Giresun İl Özel İdaresi,

“Gölü gitmiş, yanı kalmış” olarak adlandırılan Gölyanı Obası, kuruyarak eski doğal güzelliğini kaybetmiş ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, obanın eski görünümüne kavuşması için su isale hattı projesi tamamlandı.

Su isale hattı projesi, 4 bin 500 metre uzunluğunda yapıldı. İçme suyu hattı boyunca belirlenen kotlara 4 adet maslak inşa edildi. Proje kapsamında, 1 adet su alım yapısı ile çeşitli çap ve ebatlarda 4 bin 200 metre PE Boru alımı gerçekleştirildi. Ayrıca, göl içinde bulunan doğal bitki örtüsüne zarar vermeyecek şekilde 1 adet filtre tesisi yapılarak gölün su seviyesi artırıldı.

Bu önemli projenin tamamlanmasıyla birlikte Yağlıdere Gölyanı Obası, kurumasının önüne geçilerek eski doğal güzelliğine kavuştu. Giresun İl Özel İdaresi’nin doğa ve turizm odaklı çalışmaları, bölgenin turistik potansiyelini artırmaya ve tabiatı korumaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.