Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GİRESUN’UN 48. VALİSİ OLDU

AK Parti’nin iktidara geldiği

AK Parti’nin iktidara geldiği ilk yıllarda kısa süreli Valilerin görev yaptığı ilimizde son yıllarda istikrar sağlanmış görüldü. AK Parti iktidarı döneminde ilimize son atanan yeni Vali Harun Sarıfakıoğulları ile birlikte sayı 11’e yükseldi.

Son yayınlanan kararname ile Giresun’a Vali olarak atanan Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları’nın önümüzdeki günlerde görevine başlaması bekleniyor. Yeni Vali ataması ile birlikte Giresun’da görev yapmış vali sayısı da 48’e yükselmiş olacak. Giresun’un ilk Valisi olarak Rıfat Bey görülüyor. Rıfat Bey 5 Mayıs 1923 tarihinde Giresun’a vali olarak atanmış.

AK PARTİ’NİN 15 YILLIK DÖNEMİNDE 10 VALİ DEĞİŞTİ
AK Partinin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçiminin ardından Giresun’da bugüne kadar 10 valinin değiştiği görülüyor. Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun (2 kez) vali olarak görev alması ile başlayan süreçte sırasıyla Ali Haydar Öner (2 kez), Mustafa Kara, Şükrü Kocatepe, Mustafa Taşkesen, Mustafa Yaman, Dursun Ali Şahin, Hasan Karahan görev yaptılar. Bu valiler içerisinde son kararname ile Denizli’ye atanan Vali Hasan Karahan ise 4 yıl süre ile görev yaparak en uzun süre görevde kalan vali olmayı başardı.
İLK KEZ VALİ OLANLAR
AK Parti iktidarı döneminde Giresun’da ilk kez Vali olanlarda yer aldı. Bu isimler Mustafa Taşkesen ve Hasan Karahan oldular. Karahan’ı son olarak yeni Vali Harun Sarıfakıoğulları izledi. Son dönemde görev yapan valiler Giresun’dan büyük şehirlere vali olarak atandılar.