Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da Kamu Çalışanları ve Emeklilerden Ek Zam Talebi

Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi Tacettin Engin, TÜİK’in açıkladığı Ocak 2026 enflasyon rakamlarının memur ve emeklilerin ekonomik sıkıntısını derinleştirdiğini belirterek, ek zam ve refah payı desteği çağrısında bulundu.

Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi Tacettin Engin, TÜİK'in açıkladığı Ocak

Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tacettin Engin, TÜİK’in açıkladığı 2026 Ocak ayı enflasyon rakamlarının milyonlarca memur ve emeklinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

Engin, yaptığı açıklamada, Ocak ayı enflasyon rakamlarının enflasyonla mücadelede uygulanan politikaların kamu çalışanları ve emekliler açısından yetersiz kaldığını ortaya koyduğunu belirtti. Ocak ayında memur ve emeklilere 6 ay için yüzde 11 oranında maaş artışı ve brüt bin lira seyyanen ödeme yapıldığını hatırlatan Engin, “Maaş artışları, daha cebe girmeden enflasyon karşısında eridi” değerlendirmesinde bulundu.

Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi Tacettin Engin, “Ocak ayında ortaya çıkan bu yüksek enflasyon, milyonlarca kamu çalışanı ve emekli için önümüzdeki beş ay boyunca eriyen maaşlar, daralan bütçeler ve daha da ağırlaşan bir hayat mücadelesi anlamına gelmektedir” ifade etti.

Memur Bütçesi 2026 Yılının İlk Ayında Alarm Verdi

Engin, aileleriyle birlikte sayıları 25 milyona yaklaşan geniş bir kesimin alım gücünün sürekli düşmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Zorlaşan geçim şartları ve hızla yok olan alım gücünün kamu çalışanları ile emeklileri ekonomik bir çıkmaza sürüklediğini ifade etti.

Engin, yılbaşında yapılan uyarılarda, memur ve emekli maaşlarının ekonomik gerçeklere göre yeniden belirlenmemesi durumunda adil ve sürdürülebilir bir maaş politikasının oluşmayacağının açıkça belirtildiğini hatırlattı. Gelinen noktada sadece bir aylık enflasyonun, altı aylık maaş artışının önemli bir bölümünü silip süpürmesi, enflasyon hedefini ulaşılabilir olmaktan çıkardığını ve memur ile emeklinin nefes alacak halinin kalmadığını net biçimde gösterdiğini sözlerine ekledi.

Engin, bu gidişata mutlaka dur denilmesi gerektiğini vurguladı. “Ekonomiyi soğutmak ve enflasyonu düşürmek adına dar ve sabit gelirlilerin alım gücünü feda etmek ne sosyal adaletle ne de toplumsal vicdanla bağdaşmaktadır. Açıklanan bu rakamlar, memur ve emeklinin korumasız bırakıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Oysa adil bir paylaşım, iyi günlerde geliri, zor zamanlarda ise külfeti birlikte paylaşmaktan geçer. Ülke büyürken pastadan hak ettiği payı alamayan memur ve emekliler, enflasyon yükseldiğinde de ilk kaybeden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Acil Ek Zam ve Refah Payı Çağrısı

Tacettin Engin, acilen memurlara ek zam yapılmasını ve bu artışın refah payı ile desteklenmesini talep ettiklerini belirtti. Engin, “Önümüzdeki aydan itibaren gerçekleşen enflasyonun doğrudan memur ve emekli maaşlarına yansıtılması uygulamasına geçilmesi zorunludur. Aksi halde 2026 yılı, memur ve emekliler açısından en zor ve en uzun yıllardan biri olmaya adaydır” uyarısında bulundu.

Sözlerine, yetkililerden beklentilerinin, maaşları enflasyon karşısında sürekli eriyen kamu çalışanları için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve memur ile emeklilerin bütçelerindeki ağır yükün hafifletilmesi yönünde gecikmeksizin karar alınması olduğunu ekledi.