Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da Fındık Fiyatları 105 TL’yi Aştı!

Giresun’da uzun bir sürenin ardından fındık fiyatları olumlu bir şekilde hareketlendi ve 2024 yılına girişle birlikte 105 TL’yi aştı.

Giresun'da uzun bir sürenin

2023 yılının son iki ayında 98 TL ile 100 TL arasında seyreden fındık fiyatları, yeni yılın başlamasıyla birlikte 105 TL seviyesine yükseldi. Gelişmelerin ardında, devletin Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden sürdürdüğü istikrarlı fındık politikasının etkili olduğu belirtiliyor.

Giresun’un tarihi Fındık Pazarı esnafından Mustafa Kankaya, Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür’ün Toprak Mahsulleri Ofisi’nin politikasını duyurmasının ardından fındık fiyatlarında belirsizliğin ortadan kalktığını belirtti. Kankaya, Temür’ün açıklamasının ardından piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle Giresun kalite fındığın 7 TL’lik bir artışla 105 TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti.

Gelişmelerin fındık üreticilerini memnun ettiğini vurgulayan Kankaya, gelecek günlerde fiyat artışlarının devam etmesini beklediklerini söyledi. Ayrıca, Levant kalite fındık fiyatının serbest piyasada 98-100 TL’ye yükseldiğini ve diğer çeşitlerin de randımanına göre 90 TL ile 95 TL arasında işlem görmeye başladığını belirtti.