Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun'da çiftçilere 500 koyun dağıtıldı

GİRESUN (AA) – Giresun'da

GİRESUN (AA) – Giresun'da çiftçilere 500 koyun dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Angın, yaptığı yazılı açıklamada, koyunların Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında dağıtıldığını belirtti.

Koyunların, 20 yetiştiricinin her birine 24'er baş anaç koyun ile 1'er baş damızlık koç olacak şekilde verildiğini vurgulayan Angın, şunları kaydetti:

"Menşei Ukrayna ve Rusya olan Romanov koyunu değişik iklim koşullarına adapte olabilmektedir. Yerli ırklarımızın aksine mevsime bağlı kızgınlık göstermez, yılda 2 doğum yapar ve doğum ortalaması yüzde 250'dir. Yılda ortalama 4-5 kuzu vererek, kırmızı et üretimi açısından büyük değer taşımaktadır. Nitekim halk arasında bu koyun ırkının yetiştirildiği çiftlikler 'kuzu fabrikası' olarak tabir edilmektedir. Örneğin, 2016 yılında bir ilçemizdeki yetiştiricimiz, Romanov ırkı 4 baş anaç ve 1 baş koçla üretime başlayıp 3 yıl sonra 130 başlık sürüye ulaşmıştır."

Angın, erkek Romanov koyunların ortalama ağırlığının 55-80, dişilerin ise 40-50 kilogram olduğuna dikkati çekerek, 6-7 aylık kuzularda kesim ağırlığının ortalama 35 kilograma ulaştığını aktardı.

Angın, proje sayesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve kırmızı et üretiminin artırılarak çiftçilerin gelirinin yükseltilmesinin hedeflendiğini kaydetti.