Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da 37. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Giresun’da 37. Ahilik Haftası kutlamaları, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Giresun Ticaret İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşiyor.

Giresun’da 37. Ahilik Haftası

Giresun’da esnaf ve sanatkârlar tarafından geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası, bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla başladı. Kutlamalar kapsamında 25 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan program, esnafa Ahilik pilavı ve lokma dağıtımı ile devam etti.

Giresun'da 37. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Protokol Üyeleri Kutlamalara Yoğun Katılım Gösterdi

Kutlamalara, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti adına Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ticaret İl Müdürü V. Meltem Saniye Erciyas, Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, daire amirleri ve meslek kuruluşları temsilcileri katıldı. Etkinlik süresince esnafın önemine vurgu yapılarak, Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedeflendi.

Giresun'da 37. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Ahilik Haftası Kapsamında Ziyaretler Gerçekleştirildi

Kutlamalar çerçevesinde, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Ticaret İl Müdürü Meltem Saniye Erciyas, GESOB Başkanı Ali Kara ve diğer meslek kuruluşları temsilcileri, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve ardından Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’yi makamlarında ziyaret etti. Gerçekleştirilen bu ziyaretlerde Ahilik kültürünün önemi vurgulandı ve yerel yönetimlerle iş birliğinin artırılması gerektiği dile getirildi.

“Yılın Ahisi” Ödülleri Verildi

Aynı gün saat 16.00’da Valilik Makamı’nda düzenlenen törende Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “İlin Ahisi” seçilen ön düzen ayarcısı ve lastikçi Dilek Emine Domaçoğlu’na, “İlin Kalfası” seçilen grafik ve fotoğrafçı Emel Sakaoğlu’na ve “İlin Çırağı” seçilen moda tasarım teknolojisi öğrencisi Şeyma Ayhan’a plaket ve hediyelerini takdim etti. Törene Ticaret İl Müdürü Meltem Saniye Erciyas, GESOB Başkanı Ali Kara ve diğer meslek kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Ahilik Haftası Etkinlikleri Yağlıdere’de Sona Erecek

37. Ahilik Haftası kutlamaları, 28 Eylül Cumartesi günü Yağlıdere ilçesinde düzenlenecek olan programla sona erecek. Tüm hafta boyunca Ahilik kültürünün önemine dikkat çeken etkinlikler ve programlarla, esnaf ve sanatkârların toplumdaki yeri ve değerinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.