Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de etkili olacak yağışlı hava nedeniyle Giresun merkezli 10 ilçeye uyarı yayımladı. Pazar günü gece başlayacak ve Pazartesi öğleden sonrasına kadar sürecek yağışlı süreçte sel, heyelan ve don riski bulunuyor.
Giresun’da Beklenen Yağışlar
Giresun il merkezi ile Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Güce, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Deniz seviyesinden 1100 metre ve üzeri yüksekliklerde ise karla karışık yağış ve kar yağışı görülmesi öngörülüyor.
Yetkililerden Tedbir Çağrısı
Yağışlı havanın etkili olmasına bağlı olarak dere yatakları yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar ile sürücüler, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma, don olayı ve fırtına rüzgarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

