Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’a 48 milyon lira hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, IPARD programı kapsamında hibeler sayesinde Giresun’daki yatırımlara 48 milyon lira destek sağlandığını bildirdi.

Kurşun, yaptığı yazılı açılamada, IPARD 2 Programı’nın altıncı başvuru çağrı ilanına çıkıldığını, yatırımlara yaklaşık 60 milyon avro destek sağlanacağını belirtildi.

IPARD Programı kapsamında verilen hibeler sayesinde Giresun’a 108 milyon lira yatırım yapıldığını dile getiren Kurşun, “Başvurusu alınan 155 projeye 48 milyon lira hibe sağlandı. Bu hibenin 24,5 milyon lirası ödendi. Yatırım sürecini tamamlayan diğer projelerin de hayata geçmesiyle 23,5 milyon lira daha hibe ödemesini gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Altıncı başvuru çağrı dönemi kapsamında yalnızca “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörü kapsamındaki başvuruları kabul edeceklerine vurgu yapan Kurşun, şunları aktardı:

“Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar, misel, fide ve fidan, çiçek soğanı üretimi, arıcılık, zanaatkarlık, ahşap işi, metal işi, seramiklerin üretimi, toprak eşya, tekstil, taş işleme, deri işleme gibi, katma değerli ürünler yöresel gıda, sabun, gülsuyu, pelet, briket, prina, konaklama-yeme içme tesisleri, rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji (GES, RES) yatırımları desteklenecek sektörler arasındadır.”

Kurşun, bu sektörlerde yapılacak yatırımların 500 bin avroya kadar olan kısmına yüzde 55 hibe sağlanacağını kaydederek, hibe desteklerinden faydalanmak isteyen yatırımcıları beklediklerini belirtti.

Başvuruların 8 Temmuz-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Kurşun, beşinci başvuru çağrı ilanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” sektörü için son başvuru kabul tarihinin 31 Mayıs, “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörü için ise 13 Haziran tarihine kadar uzatıldığını kaydetti.