Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Yerel Basınının Dijitale aktarılması için çalışma başlatılıyor

Giresun Kent Konseyi yerel

Giresun Kent Konseyi yerel basın için önemli bir çalışma başlatıyor. Kent Konseyi Heyeti  “Giresun yerel basının arşivlerinin dijital ortama taşınması” için planlığı projeyi dün Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Kaya ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İ. Cem Feridunoğlu ile paylaştı.

Fakülteye yapılan ziyarette konuşan Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, “Göreve geldiğimizden sonra bu projeyi ilk sıraya koyduk. 2014 yılında Kültür Bakanlığı Müsteşarı A. Haluk Dursun’u bu konuyla ilgili olarak ziyaret ettik. Şehrimizde uzun yıllardan bu yana yayın yapan gazetelerimiz mevcut. Bu gazetelerimiz kendi arşivlerini katalog halinde tutuyorlar. Yıllar geçtikçe de kağıt arşivler her geçen gün yıpranıyor hatta daha uzun süreli olanlar hamur halini alabiliyor. Aradığı bilgiyi bulabilmek için arşivi inceleyen kişiler bazen kendilerine ait haberin yer aldığı bölümü kopararak gazete arşivlerine zarar veriyorlar. Dijital arşiv projemizle beraber bunların da önüne geçilecektir” dedi.  Gazete arşivlerinin şehrin hafızası olduğunu söyleyen Karaibrahimoğlu, “Bu sayede şehrin geçmiş tarihi gelecek nesillere aktarılıyor. Giresun’u tanımak, Giresun ile ilgili araştırma yapmak isteyen kişiler bu arşivden faydalanıyorlar. Projenin hayata geçmesi ile birlikte arşivi incelemek isteyenler bilgisayarlarından dijital ortamdan arşive ulaşabilecekler” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Bayram Kaya ise projeye ilgi göstererek destekleyeceklerini bildirdi. Dekan Kaya bir öneride bulunarak, “Giresun yerel basınından ziyade Doğu Karadeniz’deki yerel basının dijitale geçirilmesi şeklinde uygulayarak projeyi büyük tutalım. Bu durum projenin yürümesi ve sonuçlanması için avantaj teşkil eder” görüşünü sundu. Sonuç olarak projenin bu şekilde yürütülmesi kararlaştırıldı.

Görüşmenin sonunda, projenin yürütülmesi konusunda Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, Valilik İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Özel İdare Kültür Müdürlüğü, Belediye Proje müdürlüğü ve DOKAP ile istişareye geçilmesinin doğru olacağı bu büyüklükteki projenin böyle bir birliktelikle hayata geçirilebileceği düşüncesi ile en kısa sürede ilgili kurumlarla temasa geçilmesi kararlaştırıldı.