Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun TSO-Dereli İş Dünyası ile buluştu

Bu haberin fotoğrafı yok

4 Mart 2015 Çarşamba günü yapılan etkinliğe Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri katıldı.
Program kapsamında Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu’nun ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Kaymakam Ömer Faruk Kala’yı ziyaret ettiler.
GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı Fikret Günaydın ve ekibi Dereli’de bulunan Oda üyelerini ve esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.
Ziyaretlerin ardından ilçede yer alan bir salonda işletmelere dönük, İş Sağlığı ve Güvenliği, İŞKUR devlet destekleri ile Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Güvenli Gıda bilgilendirme eğitimleri düzenlendi.

“Giresun Ticaret ve Sanayi Odası İlçelerle Buluşuyor” toplantısının açılışını yapan Oda Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;“Yaylalar diyarı Dereli İlçesinin turizminin kalbi olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda yapılacak tüm yatırımların ilimiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı düşüncesi ile ilçe turlarımıza Dereli ‘den başlamayı uygun gördük. Giresun merkez ile iç içe geçmiş ve ayrı gayrısı olmayan Dereli ilçemizin turizm geleceği umutlu gözüküyor. Ulaşımda yol ağlarının standartları yükseldiği ve bu yıl içinde Eğribel Tüneli çalışmalarının başlaması ile süreci olumlu yaşayacaktır. Bizde kuzey-güney bağlantısı yatırımını yakinen takip ediyoruz, bölgemizde önemli yaylalar var, bu bölgelerimizin yatırımcıya tahsis edilmesi için bürokratik engellerin kaldırılması gerekiyor. Sorun yaşayan yatırımcıların her zaman yanında olacağız. Diğer yandan Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni hizmet binamızı yakın zamanda faaliyete geçireceğiz, teknik altyapı ile sizlere işletmelerinizde hizmet vereceğiz. Odaya gelmeden elektronik ortamda işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz” dedi.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise girişimciliğin zayıf olduğu bir ilçede yaşadıklarını ifade ederek bunun nedenini göç vermek olarak değerlendirdi. Belediye Başkanı Şenlikoğlu; “İlçemiz de turizm yatırımlarımdan hedeflediğimiz sonucu alamıyoruz, özellikle turizm tesislerinin teşvik edilmesi ve bürokratik engellerle yatırımcının kaçırılmaması gerekiyor. Bizim ulaşım altyapımız tamamlanıyor ancak tesis altyapımız yeterli değil. Diye konuştu.

Dereli Kaymakamı, Ömer Faruk Kala’da yaptığı konuşmada; “İş kazaları konusunda ilçemizde olumsuz gelişmelere maruz kalarak iş kazalarında canlar verdik. Bu toplantının amacı keşke demeden önce işin gereğini yapmamız konusunda önemlidir. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve ekibine teşekkür ederiz. Bölge esnafının bilinçlendirilmesi adına bu çalışmalar faydalı olacaktır.”

Konuşmaların ardından İş ve İşçi Güvenliği konularında Başarı OSGB’den Ömer Güre, Emek OSGB’den Özgür Kabagöz, Ada OSGB’den Turgay Şahin, OSGB Uzmanı Şeref Kırış ve Alev Kara konuşmacı olarak sunum yaptılar.

Sunumda İş ve İşçi Güvenliği yasalarında belirtilen kıstaslar Oda üyeleri ile esnafa anlatılırken; ”Türkiye iş kazalarında Avrupa birincisi, Dünya üçüncüsü durumunda. Giresun’da kaza oranlarında küçümsenmeyecek boyutta. Dereli ilçemizden örnek vermek gerekirse üç hidroelektrik santrali inşaatımız var, bunların tamamında da geçmişte ölümlü iş kazaları yaşandı. Tedbirler ve kurallar noktasında bilinçli değiliz. Devletimiz yeni yasalar ile iş ve işçi güvenliğine büyük önem veriyor, sizlerde işletme sahipleri olarak bu süreci ciddiye alınız.”

Tarım İl Müdürlüğü adına Güvenli Gıda konusunda sunum yapan Biyolog Tan Türker; “İnsan yaşamı boyunca 70 bin yemek yer, buda ortalama 60 ton gıda demektir. Ülke ve bölge olarak 2000’li yılların başından itibaren güvenli gıda ve hijyene daha fazla önem göstermeye başladık ancak yeterli değil. Özellikle gıdaların plastiklerde saklanması gibi konular güvenli gıdanın anahtarı konumundadır. Birde bozulan elma, domates gibi gıdaların çürük bölgelerinin temizlenmesinin ardından kullanılması doğru değil. Gıdalar cam ve çelik kaplarda saklanmasına özen gösterilmelidir. Üretim tesisleri için hijyen ve denetim esastır. Tarım Bakanlığında 24 saat hizmet veren Alo Gıda 174 hattını her zaman arayabilirsiniz” dedi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü uzmanı Kubilay Küçük ise devlet desteklerini anlattı. Uzman Küçük;  “İŞKUR mesleki eğitim kursları, iş başı eğitim programı, UMEM, girişimcilik eğitim programı gibi birçok alanda işletmelerimize destek sağlanmaktadır. Özellikle işbaşı eğitim programında en az iki çalışanı olan kuruma kayıtlı işletmeler bu destekten faydalanabilirler. İş başı eğitiminde 5 ile 10 çalışanı olan firmalara bir kişi tahsis edilmekte ve günlük 25 TL ücret ödenmektedir, altı ay süreli bu destek vasıtasıyla işçide genel sağlık sigortasından faydalanmaktadır. UMEM projesi kapsamında ise işletmelerimizin talepleri doğrultusunda ara elaman ve vasıflı işçi yetiştirmek için kurslar düzenlenmektedir. Bu kurslar işletmelerde olduğu gibi değişik atölyelerde de olabiliyor.”

Toplantının ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yemek ikram edildi.