Giresun Lisesi’nin köklü mezunları, örnek bir sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilere sıcak bir el uzattı. Hava Harp Okulu 1979 dönemi mezunları ve yakınlarından oluşan bir grup, soğuk kış günlerinde eğitim gören 50 Giresun Lisesi öğrencisine bot ve mont hediye ederek büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Bu anlamlı kış desteği, okul yönetimi ve öğrenci velileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
GİRESUN LİSESİ MEZUNLARINDAN ANLAMLI DAYANIŞMA
Projenin öncülerinden, kendisi de 1973/1974 döneminde Giresun Lisesi’nden mezun olan Emekli Kaptan Pilot Kamil Güngör, mezunlar adına açıklamalarda bulundu. Güngör, “Bizler Hava Harp Okulu’nda okurken dayanışma ve paylaşma kültürüyle eğitildik. Bu değerleri yaşatmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak istedik. Giresun Lisesi öğrencilerinin eğitimlerine daha sıcak ve rahat bir şekilde devam edebilmelerine katkıda bulunmak bizim için en büyük mutluluk” dedi.
GİRESUN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN YÜZÜ GÜLDÜ, YÖNETİMDEN TEŞEKKÜR
Giresun Lisesi Müdürü Rabia Akmen Vural da bu değerli girişime teşekkür etti. Vural, “Bu tür destekler yalnızca maddi anlamda değil, öğrencilerimizin gönlünde de büyük bir yer tutuyor. Böyle bir dayanışmayı görmek bizleri gururlandırdı ve öğrencilerimize büyük moral verdi” ifadelerini kullandı.
Hava Harp Okulu 1979 mezunlarının bu özel girişimi, hem Giresun Lisesi öğrencilerinin yüzünü güldürdü hem de toplumsal dayanışmaya güçlü bir örnek teşkil etti. Bu tür projeler, mezun-öğrenci bağlarını güçlendirirken, gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

