Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GİRESUN İÇİN TURİZM ÇAĞRISI

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM kürsüsünden Kültür ve Turizm Bakanına çağrıda bulunarak, “Giresun’un bakanlığın turizm envanterinde ve yaptığı tanıtımlarında yer almasını istiyoruz” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de turizm konulu bir konuşma yaparak Türk turizminin sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bektaşoğlu Türk turizminin geleceğinin yayla, kırsal ve eko turizm türlerinin geliştirilmesinde olduğunu, bu tanıma da Karadeniz’in yüzde yüz uyduğunu belirterek, “Öyleyse Bakanlık ve turizm sektörü de Karadeniz’in tümünü bir turizm bölgesi olarak görüp, ilan etmeli ve bunun politikasını oluşturmalı ve sorunların çözümüne dönük adımlar atmalıdır” şeklinde konuştu.

Giresun’un, Karadeniz turizminin cazibe merkezi olmaya aday illerinden olduğunu söyleyen Bülent Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Giresun, tarih, kültür ve inanç turizminin alanı içindedir. Bunların tümünün bilgi ve belgelerle oluşturulmuş bir turizm envanterinde yer almasını ve bakanlığın turizm için yaptığı tanıtımlarında yer almasını istiyoruz” dedi.

CHP Milletvekili, “Yayla şenlikleri, bakanlık tarafından desteklenmeli, belediyelere ve ilgili kurumlara kaynak aktarılmalıdır. Ulaşım ve enerji altyapıları güçlendirilmelidir. Ordu-Giresun Havaalanı’ndan yurtiçi ve yurtdışı sefer sayıları artırılmalıdır. En ciddi sorun ise konaklamadır.

Bu nedenle Giresun için turizm yatırımları ve yatırımcılarını özendirici özel teşvik ve kredilendirme sistemleri hayata geçirilmelidir.  Mevcut yayla evleri aile tipi pansiyon turizmine kazandırılmalıdır.

Yöremizden olan Sayın Bakandan hassasiyetler bekliyoruz” dedi.