Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Dönençay Barajında sona yaklaşıldı

DSİ Genel Müdürü Murat

DSİ Genel Müdürü Murat Acu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Giresun ilinin de nasibini aldığını belirterek, “Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Giresun ilimizde tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 2003-2019 yılları arasında 66290 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 43.275.000 TL yıllık zirai gelir elde edilmesi, 150 adet yerleşim yerinin ve 17.910 dekar arazinin taşkınlardan korunması hedeflenmektedir” dedi.

Genel Müdür Acu; “Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden ve projede sona yaklaşılan Şebinkarahisar Dönençay Barajının temelden yüksekliği 50 metre olup 1,82 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunu, Barajda depolanacak su ile 7.020 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak” dedi.

Acu; “Projede Dolusavak beton imalatlarında ve Gövde dolgusunda çalışmalar devam etmektedir. Tesis kısa bir zamanda tamamlanarak işletmeye alınacaktır. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile dekar başına 540 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 3,8 milyon TL katkı sağlanması ve Proje ile birlikte bölgede sulu tarıma geçilmesiyle ürün çeşit ve deseninde artış sağlanması elde edilecek gelir artışının bölge insanın ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, son olarak, “Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.