Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOPLAMA YOL BELEDİYEYE DEVREDİLİYOR

Giresun Belediyesi Mayıs Ayı

Giresun Belediyesi Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis toplantısı Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen Olağanüstü Meclis Toplantısında 5 madde görüşülüp kabul edilirken, aciliyet bekleyen kararlarla ilgili meclis onayı alındı.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu meclis gündemine geçilmeden önce yeni seçilen meclis üyelerinin tamamına belediye rozetini kendisi taktı. Meclisten önce konuşan Başkan Şenlikoğlu; “Bugün olağanüstü belediye meclisimizi toplamamızın sebebi, geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilmek istenmiş ancak yeterli sürede tamamlanamamış Avrupa Birliği’nin, Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı IPA projesi için meclisten onay almak. İPA projesi geçtiğimiz dönemde karayolları geçiş izinleri sebebiyle bitmesi gereken süre içerisinde bitirilememiş ve tıkanmış hale gelmişti. Bakanlığımız ve Karayolları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 14 Km’lik iç yolun belediyemize devri konusunda anlaşmış bulunuyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü iç yol hattının belediyemize devrini kabullenmiş durumda. Biz bu yolun devrini karayollarımızdan talep ettik. Bu yolun bize bir takım yükü ve avantajları olacak. Ancak ben bu yolun belediyeye ait olması gerektiğini düşünüyorum. Yaptığımız görüşmeler sonucu bu projeyi inceleyip Giresun’umuza kazandıracağız” diye konuştu. Oylama sonucunda bütün meclis üyeleri karara olumlu cevap verdi ve oy birliği ile madde meclisten geçti.

MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısında yeni bir müdürlüğün kurulup Strateji Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin de Muhasebe Müdürlüğü bünyesinde devam etmesine karar verildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Şenlikoğlu; “Belediyemizde 28 müdürlük var, bana göre bazıları birleştirilebilir bazıları yerine ilaveler yapabilir bu konuda önemli çalışmalarımız var. Ben muhtarlarımızın daha kolay ve erişebilir hizmetleri mahallelerine aktarmaları adına yeni kurulacak Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzün şehrimize faydalı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.