Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun aydınlanacak

Başkan Şenlikoğlu’nun yoğun gayretleriyle

Başkan Şenlikoğlu’nun yoğun gayretleriyle Giresun’da yapımı süren Bulancak Durağı ve Şehir Girişi Projesi’nden sonra Sahil Yolu Aydınlatma Projesi’ne de başlandı. Yapılan çalışmalar şimdiden büyük beğeni topladı.

“SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun halkına sözünü verdiği projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Şenlikoğlu, “Bir yandan tüm dünyayı etkisi altına alan ve belediye olarak bizimde ilimizde tüm tedbirlerini aldığımız koronavirüsle ilgili çalışmalarımız sürerken, diğer yandan da vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz projelerimizi uygulamaya koyuyoruz. Keşap Tüneli ile Erikliman Mevkii arasına uygulanacak olan 17 km’lik Sahil Aydınlatma Projemizde, ilk etapta Hükümet Konağı ile Gemilerçekeği arasında çalışma yapılacak. İkinci etapta ise her iki uç bölgeye geçilecek” dedi.

“2020 YILINDA TAMAMLANACAK”

2020 yılı içerisinde projenin tamamlanacağını söyleyen Şenlikoğlu, projede Selçuklu motifli 6-8 metre çift kollu direklerin 25-30 metre aralıklarla dikileceğini, led aydınlatmada tasarruflu lambaların kullanılacağı ve horona kalkan Giresunlu görüntüsüyle mükemmel bir görselliğin ortaya çıkacağını söyledi. Şenlikoğlu, “Proje tamamlandığında ışıktan bir gerdanlık gibi, dekoratif ve son teknoloji led aydınlatma direkleri ile hem yol hem de kaldırımlar aydınlanacak. Şehrimiz çok güzel bir görüntüye kavuşacak, güvenlik açısından da büyük katkı sağlayacak ve halkımız daha iyi şartlarda yürüyüş yapabilecek” dedi.

“MEYDANIN DA ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Şenlikoğlu, “7 milyon TL’ye mal olacak projenin içeriğinde Atatürk Meydanı ışıklandırması da yer alıyor. Sahil yolu aydınlatmasının başlayıp sona erdiği noktalara ‘Fındığın Başkenti, Kirazın Anavatanı Giresun’a Hoş Geldiniz’ yazılı totem tabelalar da yerleştirilecek. Hizmet çıtasını her alanda yükselterek, uygulayacağımız aydınlatma projesi sayesinde halkımız daha rahat, daha güvenli gezip, yürüyüş yapabilecek. Bu projeyle bir farkındalık oluşturacağız. 17 kilometrelik şehir geçişimiz geceleri ışıl ışıl olarak görsel bir güzellik sunacak. Projemizin halkımız tarafından takdir edileceğine inanıyoruz” dedi.