Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda Paketleme Makinası nedir?

Gıda paketleme makinası, ürün

Gıda paketleme makinası, ürün ya da gıdaların ambalaj içerisinde doldurulmasını sağlayan ekipmanlardır. Gıda paketleme makinası ya da kahve gibi ürünler için toz dolum makinası gibi paketleme makinaları gıdaların son kullanım anına kadar saklanmasını, korunmasını ve güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlamaktadır. Gıda paketleme makinası ile yapılan paketlemelerde genellikle direk tüketiciler hedeflenmektedir. Bu nedenle de ekipmanların sağlıklı, hijyenik, doğru gramajda bir paketleme yapmasına dikkat edilmelidir.

Gıda Paketleme Makinası Çeşitleri Neler?

Gıda paketleme makinaları, dolum yapılacak ürünlere göre çeşitlenmektedir. Gıda olarak paketleme yapılabilen ürünler şöyledir;

  • Kuruyemiş
  • Baharat
  • Bakliyat
  • Toz ve Granül
  • Dondurulmuş Gıda
  • Kırılgan Ürün
  • Çikolata ve Şeker
  • Makarna

Toz dolum makinası da gıda paketleme makinası içerisinde yer aldığı gibi toz gıdaların kullanılmasını sağlar. İşletmeler birbirinden farklı formda ürünler üretse de üretimin son aşaması olan paketleme bölümünde ürüne özel gıda paketleme makinası kullanılmalıdır. İster kahve ve baharat gibi toz ürünler isterse de makarna gibi daha büyük yapı ve formlardaki ürünler için paketlemeye özel gıda paketleme makinası bulunabilir. Toz ürünlerde doluma kadarki sürede kayıp oranı daha yüksek olabileceği gibi geçirgen olmayan yapıların kullanılması gerekir. Bu nedenle makinalarda çeşitlilik arttırılmıştır.

Gıda Paketleme Makinası Nasıl Çalışır?

Gıda paketleme makinasında ürün tedarik kısmı, ürünün ambalaj içerisine ulaşacağı kanalları, ürünün gramajını ayarlandığı tartım bölümü yer almaktadır. Son aşamada ise ambalaj içerisine ürün doldurulur ve ambalaj kapaması yapılmaktadır. Temel çalışma prensibi bu şekilde olan gıda paketlemede hijyenik, sağlıklı ve gıdanın korunabileceği şekilde paketleme yapılmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle en doğru makinalarla dolum yapılması önem kazanmaktadır.

Gıda paketleme söz konusu olduğunda ürün çeşitliliği ve her bir ürününde özel aksesuar ve eklemelerin yapılmasına imkan tanıyan Harkom ile doğru adımı atabilirsiniz. Ürün çeşitliliğinin fazla olması her paketlemede en uygun ürünün tercih edilmesini sağlarken ürünlerde yüksek kalite, paslanmaz çelik kullanılmaktadır. Bu yapı, ürünlerin dolum aşamasında yıpranmasını, ezilmesini ya da formunu kaybetmesi önlemektedir. Her bir detayda işletmelerin memnuniyetini hedefleyen Harkom paketleme makinalarını inceleyerek işletmenize en uygun ürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.