Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gıda denetimleri devam ediyor

Giresun’da Gıda denetimlerine İl

Giresun’da Gıda denetimlerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince devam ediliyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada” İlimizde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, İl Müdürlüğümüz; gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ilimiz genelinde hız vermiştir. Fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler artırılmıştır.  Gıda kontrol görevlilerince ilimiz genelinde yapılan denetimlerde işletmelerin ruhsat ve izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca işletme sahibi ve çalışanları gıda güvenliği, personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir. Bu kapsamda bu güne kadar toplam 1225 işletme denetlenmiştir. Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere kızartmalarda kullanılan yağların polarizitesi polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Ramazan ayında satışa sunulan ramazan pidesi üretimi ve satışı yapan iş yerlerinde gramaj kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla tespit edilmektedir.
Yayla sezonunun açılması nedeni ile özellikle turistlerin uğrak yeri olan yaylalarımızda işletmelerin uyması gereken asgari hijyen gerekliliklerine uyup uymadıkları kontrol edildi ve personel hijyeni hakkında işletmeler uyarılmıştır. Yaylalarımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları ve güvenilir gıdaya ulaşmaları için özellikle kasap, fırın ve bakkallarda denetimler yapılmıştır. Yayladaki tüm fırın, bakkal, otel, kasap ve restaurantlarda gerçekleşen denetimlerde uygunsuzluk görülen işletmelere eksikliklerini gidermeleri için süre verilmiştir. Süre sonunda işletmelere tekrar gidilerek gerekli kontroller yapılmaktadır.  Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına 62 şikayet bildirimi yapılmış olup, şikayete konu olan durum ve ürünlerle ilgili kontroller hızlı bir şekilde yapılmakta, gerektiğinde numune alımıyla desteklenerek bildirimler süresi içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Denetim sonucunda yapılan işlemlerle ilgili olarak başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir.  İlimiz genelinde et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, pastacılık mamulleri, kuru yemiş ve hazır yemek çeşitleri ile diğer ürünlerden toplam 160 adet numune alınarak laboratuvarda analizleri yaptırılmış ve analiz sonuçlarına göre asgari ve teknik şartları uygun olmayan işletmelere yasal işlem yapılmıştır” denildi.
İl Müdürlüğümüz tarafından söz konusu denetimlerde yaz döneminde bir aksaklığa meydan verilmemekte ve denetimlerde insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alınmaya ve uygulamaya devam edilmektedir.