Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESBAV üniversiteli öğrencilerin umudu oldu

Başkanlığını Giresun Üniversitesi Öğretim

Başkanlığını Giresun Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Türkmen’in yaptığı kısa adı GESBAV olan Giresun Eğitim Sağlık ve Bilimler Araştırma Vakfı Giresun’da Yükseköğretim de eğitim öğretim yapan öğrencilerin umudu oldu. Vakıf Giresun Üniversitesinde öncelikle fakir öğrencilerin eğitimi için burs sağlamakla birlikte öğrencileri akademik personeline bilimsel araştırmalar ve sağlıkla ilgili gelişmeler ve ilerlemeler konusunda katkı sağlamak amacıyla önemli hizmetler yapıyor.

Vakıf bu kapsamda şimdiye kadar 245 öğrenciye burs ve 226 akademisyene uluslararası yayın desteği sağladı. Yine Giresun Üniversitesi kuruluş yıllarında Bilgi İşlem Dairesinin Network kurulumunda ve farklı birimlere 120 civarında masa üstü ve dizüstü bilgisayar bağışlayarak önemli bir hizmete imza atmış oldu. Giresun Üniversitesi merkez kütüphanesi ve uygulama oteli kurulumunda çok ciddi maddi destek sağladığı da yapılan bir diğer çalışma. Vakıf sadece bu hizmetler ise kalmadığını Giresun Üniversitesi spor takımlarına ilaveten üniversitesinin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına da büyük katkı sağlıyor.

Merak edilen bir soru acaba Kısa adı GESBAV olan Giresun Eğitim Sağlık ve Bilimler Araştırma Vakfının gelir kaynakları neler bu hizmetleri nasıl yapıyor.  Vakfın gelir kaynağı sadece ve sadece Giresun’umuza gönül vermiş hayırseverlerin gönüllü olarak yapmış olduğu bağışlar ve vakfa ait iktisadi işletmelerden elde edilen gelirler ile bu faaliyetleri yürütüyor.