Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gelenek yaşatan” festival

– Giresun’da bu yıl 42’incisi düzenlenen “Uluslararası Giresun Aksu Festivali”ne katılanlar, dilek tutup dereye taş attı, sacayaktan geçti

- Giresun'da bu yıl

Giresun’da bazı geleneklerin yaşatılması amacıyla bu yıl 42’incisi düzenlenen “Uluslararası Giresun Aksu Festivali”ne katılanlar, dilek tutup dereye taş attı, sac ayaktan geçti.

Yöre halkı tarafından hicri takvime göre 7 Mayıs yaz mevsiminin müjdecisi kabul ediliyor ve yıllardır bu tarihte kutlamalar yapılıyor.

Giresun Belediyesi tarafından bu çerçevede, yöreye özgü birtakım geleneklerin yaşatılması amacıyla organize edilen Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin 42’incisi düzenlendi.

Aksu Deresi’nin denizle buluştuğu yerde düzenlenen festivalde vatandaşlar, bu yıl da yerden topladıkları yedi çift, bir tek taşı dilek tutup sırtları dönük olarak dereye attı.

Katılımcılar ayrıca bir başka gelenek olan dilek tutarak sacayaktan üç kez geçti.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, festivalde yaptığı konuşmada, binlerce yıldır devam eden geleneğin sembolü olan festivalin birlik ve beraberliğin de bir nişanesi olduğunu söyledi.

Sarıfakıoğulları, “Sadece yazı karşılama değil, aynı zamanda beraber olma, birlikte hareket etme kabiliyetimizin geliştirilmesi noktasında da festivaller çok önemli, çok kıymetli.” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da uzun geçmişi olan Aksu Festivali’nin yöre halkı tarafından “Mayıs 7″si diye nitelendirildiğini söyledi. Şenlikoğlu, geleneğin sürdürüleceğini belirtti.

Etkinlikte Ukrayna, Kosova ve Gürcistan’ın yanı sıra Giresun ve Artvin’den halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Festivale AK Parti Giresun milletvekilleri Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival, 22 Mayıs’ta sona erecek.