Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelenek haline getirdiler

CHP Giresun Belediye Meclis

CHP Giresun Belediye Meclis Üyesi Vahdet Yenal, Giresun Belediyesinin bir yıl içinde 2 kez ek bütçe yaparak bütçesini %85 oranında arttırmasını eleştirdi.

Yenal yaptığı açıklamada; “Giresun Belediyemiz ne yazık ki ek bütçe yapmayı alışkanlık haline getirerek 2023 yılı içinde 750 milyon TL öngördüğü bütçesini bu kez %50 oranında artırarak 380 milyon TL ek bütçe yapma gereği duymuştur.

Aslında Giresun Belediyesi yönetiminin Ocak, Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında gelir tarifelerini artış yönünde yeniden düzenlemesi ek bütçenin bizlere bir habercisiydi.

Her iki yıldır kendi bütçesinin yarısından fazlası ek bütçe yapan Giresun Belediyesi yönetiminin bütçe yapmaktaki zafiyeti açık ve net ortadadır.

Gözlemlememiz şudur ki Giresun Belediyesi yönetimi bütçesini teorik olarak TÜİK enflasyon verilerine göre yapmakta, ancak bu veriler gerçeği yansıtmadığından pratikte yaşanan gerçek enflasyon değerleriyle karşı karşıya kaldığında ek bütçeler yapmak zorunda kalmaktadır.

Umarız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yılsonuna kadar ikinci bir ek bütçe yapmak zorunda kalmazlar.

Ek bütçedeki gelirler kısmının giderleri karşılamayacağı dolayısıyla yılsonunda bu miktarın gelecek yıla borç olarak devredeceği ve Giresun Belediyesinin borç yükünün daha da artacağı gözlemlenmektedir” ifadelerine yer verdi.