Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“FKB’siz fındık piyasası düşünülemez”

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Giresun ziyaretinde FİSKOBİRLİK ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Gelinen süreçte FİSKOBİRLİK’in üretici ve fındık için ne kadar önemli bir kurum olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Karan, “Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın FİSKOBİRLİK ile ilgili; ‘FİSKOBİRLİK alım yapsın, büyüsün, gelişsin isteriz çünkü çiftçinin örgütüdür. Destek verilsin, alım yapsın. Tecrübesi ile bu işi o da yapar. FİSKOBİRLİK de başarır bu işi. Onun devrede olması piyasayı çok değiştirir. Oluşan fiyat politikasına direkt etki eder’ açıklaması dikkate alınmalıdır” dedi.

Karan, bundan sonraki süreçte fındıkta müdahil alımla ilgili artık FİSKOBİRLİK’in devreye sokulması gerekliliğinin herkes tarafından dile getirildiğini belirterek, “aklın yolu bir” dedi. Karan, TZOB Genel Başkanı Bayraktar’ın açıklamaları doğrultusunda önümüzdeki yıllarda FİSKOBİRLİK’e müdahil alım yetkisi verilmesi için bu işin peşini bırakmayacaklarını, fındık üreticisinin çıkarları noktasında mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.