Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“FKB’nin arazisi üniversiteye verilsin”

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısı 37 üyenin katılımı ile gerçekleş-tirildi. Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu nezdinde toplanan meclis, ana gündem maddelerinin ardından genel değerlendirme yaptı.
Meclis üyelerinin soru ve görüşlerinin ardından değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; ”Geçen hafta devletimizin fındığa destekleme fiyatının yanı sıra, FİSKOBİRLİK’e de 10 bin ton emanet fındık verilecek olmasını çok olumlu bulduk” dedi.
Başkan Çakırmelikoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Sayın Nurittin Karan ve FKB Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ve Yönetim Kurulu ile Ekim ayı başlarında yapılan toplantımızda fındığın yanı sıra Fiskobirlik’in sanayileşmesi ve üniversite kampüsüne bitişik olan arazinin üniversiteye kazandırılması konuşulmuştu.
Yapılan görüşmeler, Milletvekillerimiz Sayın Cemal Öztürk ve Kadir Aydın ile de istişare edildi. Milletvekillerimiz ile FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanının içinde olduğu girişimleri sonuçsuz kalmadı. Geçen hafta devletimizin fındığa verdiği fiyat desteğinin yanı sıra, doğru bir karar ile FİSKOBİRLİK’e 10 bin ton emanet fındık verilmesi ile taleplerimizin büyük kısmı karşılanmış oldu.
Üniversitelerin sosyo/kültürel ve ekonomik anlamda o şehre katkı sağlaması önem taşımaktadır. Üniversitemiz yeterli genişleme arazisine sahip olduğunda ilimize sağlayacağı katkı artacaktır. Üniversitemizin gelişmesi ve genişlemesi için bitişik parseldeki FİSKOBİRLİK arazisine büyük ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu konuda Üniversitemiz yönetimi ile Ticaret Sanayi Odası Yönetimi olarak çeşitli istişarelerde bulunduk. Üniversitemize ihtiyaç duyulan Fiskobirlik arazisinin kazanımı için, Fiskobirlik’in TMO’dan emanet fındık alması yerine, TMO ile arazi / fındık takası yaparak, TMO takas tan edindiği araziyi Giresun Üniversitesinin kullanımına vermesi çok büyük fırsat olacaktır. Bu vesile ile hem Üniversitemiz kurumsal büyüme imkânını yakalayacaktır. Fiskobirlik ise ihracat ve markalaşma sürecini hızlandırmış olacaktır.”
“Gelinen süreçte marifet iltifata tabidir sözü ile fındık konusunda alınan kararda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür etti. Fındık üreticileri ile ticaretini yapanların sürdürülebilir istikrarlı ve kalıcı bir devlet politikasına ihtiyaç duymaktadır” diyen GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “TBMM bünyesinde oluşturulan Fındık Araştırma Grubunun Fındık ile ilgili politikaların oluşturulmasında önemli olacağına düşünüyoruz” dedi.
TURİZM SEKTÖRÜ PROJEMİZİN İLK FAZI TAMAMLANDI
Üyelerimiz ihtiyaçlarını belirlemek üzere profesyonel destek alarak 40 turizm firmamızın ihtiyaç analizlerini yaptırdık. Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi takvime bağlayacağız. Turizm sektörünün aynen duygular ile bir araya gelmesine başarılı bir şekilde vesile olduk. Yolumuz çok uzun inşallah turizm konusunda büyük mücadele vereceğiz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Odamız tarafından yönetilen 3 yıl sürecek olan 3.500.000 USD bütçeli %75 hibe destekli bir proje iş dünyamıza ve ilimize çok büyük katkı sağlayacaktır.
HAVALİMANINDA MEVSİMSEL İPTALLER BAŞLAMADAN ACİL ÖNLEM ALINMALI
Giresun ve Ordu illeri olarak, halkımızın refahının yanı sıra turizm ve ticarette de arzu edilen hedefe varabilmemiz için Havalimanının daha aktif ve verimli olması gerekmektedir. İstanbul ve Ankara seferlerine ek seferler konulmalı ve Kıbrıs dâhil Havalimanı olan diğer İllere sefer konulmalıdır. Ayrıca, mevsimsel şartlardan ve teknik eksikliklerden dolayı korkulu rüyamız olan sefer iptallerinin yoğun olduğu döneme yaklaşıyoruz.
2018 Ocak ve Mayıs arasında 300’den fazla sefer iptali olmuş, iptallerden kaynaklı direk ve dolaylı olarak 50.000’den fazla vatandaşımız mağdur olmuştur. Bu nedenle halkımız ve iş dünyamız İleriye yönelik seyahat programı yapamamakta veya endişe duymaktadır. Seyahat etme yeteneğimizi zayıflatan, teknik destek ve cihazlardan dolayı detaylı talebimizi önümüzdeki hafta içerisinde başta milletvekillerimiz olmak ilgili yerlere göndererek kamuoyu ile paylaşılacaktır.”