Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırıncılar çözüm bekliyor

Giresun’da faaliyet yürüten fırıncılar,

Giresun’da faaliyet yürüten fırıncılar, Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’yı makamında ziyaret ederek, ekmek maliyetinde yaşanan artışların işletmeleri zarara sürüklediğini ifade ederek, bu soruna çözüm üretilmesi talebinde bulundular.

Fırıncılar; “Sadece dört ayda ekmeğin ana hammaddesi olan una gelen zam bizleri zor duruma düşürdü. 17 Mayıs 2021 tarihinde 230 gr. ekmek 2 TL’den satılırken, unun çuvalı 140 TL’den alınıyordu. 1 Eylül 2021 itibariyle unun çuvalı ise 185 TL’dir. Diğer ana maliyetleri oluşturan elektriğe gelen yüzde 30’a yakın zam, doğalgaza gelen yine aynı oranda zamlar işletmelerimizi kar etmenin ötesinde ciddi zarara sürüklemiştir. Bu bağlamda üst birliğimiz olarak sizlerden destek ve maliyetlerin göz önüne alınarak fiyatların tekrar revize edilmesine yardımcı olmanızı arzuluyoruz. Aksi takdirde yılsonuna kadar hiçbir fırıncı esnafı ayakta kalamaz” ifadelerini kullandılar.

Üyelerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kara; “Çözüm üretmek ve ilgili kurumlar ile istişare kurmak bizlerin asli görevidir” dedi.