Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındıkta Fiyatlar Yeniden Yükselişte

Yeni yıla yaklaşırken fındık fiyatlarındaki artış üreticiyi umutlandırmaya başladı. 2023 son günlerinde fındık serbest piyasada 102 TL’den alıcı buluyor.

Yeni yıla yaklaşırken fındık

Giresun Milletvekili Ali Temür’ün fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamaları, yeni yıl öncesinde fındık piyasasında önemli bir etki yarattı. Temür, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada fındık üreticilerine desteklerin devam edeceğini belirtirken, TMO’nun fındık satışıyla ilgili çıkan dedikodulara da açıklık getirdi.

“Tarım ve Orman Bakanlığımız ve TMO Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda TMO’nun fındık satışı gündeminde olmadığı, üreticinin elindeki fındığın tamamının satılmasından önce böyle bir durumun söz konusu olmayacağı bilgisini aldık. Üreticilerimiz bu konuda müsterih olsun. TMO elindeki fındığı satmayacaktır” diyen Temür, üreticilere güvence verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ise fındık piyasasını yakından takip ettiklerini belirterek, “2024’te eğer üreticilerimiz için fiyatlar beklenen seviyenin altına düşerse TMO, tabii ki, müdahalesini bu sene olduğu gibi sağlam bir şekilde yapacak” açıklamasını yaptı. Güldal, üreticinin zarar görmesi durumunda TMO’nun müdahale edeceğini vurgulayarak, sektöre güven aşıladı.

Bu gelişmelerin ardından yeni yılda fındık fiyatlarındaki belirsizlikte azalma yaşanmış gibi görünüyor. Fındık üreticilerinin gönlüne su serpecek bu açıklamaların ardından fiyatların tekrar 110 TL’lere kadar yükselme beklentisi sürüyor. Önümüzdeki günlerde piyasaların bu beklentiye ne kadar cevap vereceği ise merak konusu olmaya devam ediyor….