Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık panelde konuşuldu

İstanbul Yüksek Ticaret ve

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Giresun Şubesi tarafından düzenlenen “Üretimden Tüketime Fındık” konulu panel yapıldı.

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Giresun Şubesi Başkanı M. Talip Gülen, FAE Müdürü Aysun Akar, GZOB Nurettin Karan ve Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu’nun konuşmacı olduğu panele CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’da bildiri sundu.

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF mezunları derneği Giresun Şubesi tarafından düzenlenen “Üretimden tüketime fındık” konulu panel yapıldı. Tibor sosyal tesislerinde gerçekleştirilen panelde Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ve Ticaret Borsası Başkanı temel Yanıkoğlu konuşmacı olarak katıldılar. CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise panele hazırladığı bildiriyi gönderdi.

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, panelde fındıkta ilgili görüşlerini 4 maddede aktardı. Fındık fiyatlarındaki istikrarsızlığa değinen Karan, fındığın maliyetinin 9.75 TL olmasına karşın TMO tarafından verilen 10.5 liralık fiyatın üretici tarafından benimsenmediğini kaydetti. Karan, fındık dikim alanlarının gençleştirilmesini, fındıktaki tekel sorunun ortadan kaldırılmasını ve stok fındık konusunu da gündeme getirdi.

Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar ise fındığın dikiminden üretimine kadar geçen süreç hakkında bilgi sundu. Akar, son yıllarda fındık bahçelerinde görülen küllenme hastalığı ile ilgili de bilgi verdi.

Giresun ticaret Borsası Başkanı temel Yanıkoğlu ise bir süre önce hizmete giren lisanslı depoculuğu anlatarak üreticilerin buraya sahip çıkmasını istedi. Yanıkoğlu, fındıkta spot borsasının da önemine değindi. İl dışında olduğu için panele katılamayan CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise gönderdiği bildiride fındıkla ilgili bugüne kadar TBMM de yaptığı çalışmaları anlattı.