Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık fiyatı yerinde sayıyor

Geçen haftayı 12.25 TL

Geçen haftayı 12.25 TL fiyatla kapatan fındık yeni haftaya da aynı fiyatla başladı. GZO Başkanı Karan, “Üretici umudunu gittikçe kaybetmeye başladı” dedi.

Fındıkta serbest piyasa haftaya 12.25 TL’lik fiyatla başladı. Geçen haftayı da aynı fiyatla kapatan serbest piyasada fiyatların yerinde saydığı görülürken Giresun ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’da üreticinin umudunu kaybetmeye başladığını söyledi. Yoğun kar yağışı sonrası fındık bahçelerindeki son durumu gözlemleyen Karan, yağan karın fındığa şimdilik olumsuz bir yönünün olmadığını ancak olası donun büyük zarara yol açabileceğini kaydetti.

“ÜRETİCİ UMUDUNU KAYBEDİYOR”

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta fiyatın bir türlü yukarıya çıkmamasının üreticide karamsarlığa yol açtığını da belirterek” Panikleyen üretici fındığını elinden çıkarıyor, doğrusu fındıkta bundan sonrası için çok fazla bir umudumuz yok” dedi. Piyasa aktörlerinin istediği gibi fiyatla oynadığını ve bunun önüne geçilemediğini söyleyen karan, Ziraat Odaları olarak yalnız bırakıldıklarını da kaydetti. Karan, Türkiye genelinde 300 bin ton fındığın satıldığını da belirtti.