Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık fiyatı hayal kırıklığı yarattı

CHP Giresun Milletvekili Elvan

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, bir kez daha fındık fiyatının iyileştirilmesini isteyerek, verilen fiyatın hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Fındığın Başkenti Giresun’un Milletvekili Gezmiş, ARTI TV’de “Musa Özuğurlu ile Gün Başlıyor” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Özuğurlu’nun sorularını yanıtlayan Gezmiş, fındığın yörenin ana geçim kaynağı olduğunun altını çizerek, “Normalde 82,5, Giresun kaliteye 84 lira ilan edilen rakam asla yeterli değildir, maliyeti dahi karşılamamaktadır” dedi.

FINDIK TARIMI ZOR, FİYAT EMEĞİ KARŞILAMALI

Fındık bahçelerinin engebeli ve dik araziler üzerinde olduğunu, bakımının zor olduğunu, gübre, ilaç, budama, temizleme, toplama, kurutma gibi işlemlerin de bir hayli masraflı olduğunu belirterek, fiyat verilirken bunların göz önüne alınması gerektiğinin altını çizdi.

FKB DESTEKLENMELİ, TMO DA ALIM İŞLEMLERİNDE YETERSİZ, ÜRETİCİ MAĞDUR

TMO’nun alım işlerinde yetersiz kaldığını, dile getiren Milletvekili Elvan Işık Gezmiş; “TMO randevulu çalışıyor, fındık veresiye yaşayan üreticiler ya da gurbetten gelenler bir an önce fındığını satmak zorunda kalınca, serbest piyasada fındığını daha düşük fiyata satmak zorunda kalıyor. Fındık üreticisinin kooperatifi olan Fiskobirlik güçlendirilmeli, eski günlerine dönmelidir.

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLMELİ

Yörede imkansızlıklar yüzünden göçün çok fazla yaşandığına da dikkat çeken Gezmiş, fındığa hak edilen değerin verilmesini, fındığa bağlı sanayinin teşviklerle desteklenmesini, fındık ağaçlarının yenilenmesini ve bunun için devlet desteği verilmesini ve gençlerin fındık tarımına heveslendirilmesini isteyerek de “üreticinin yüzü gülmeli” ifadesini kullandı.